Fanny

Schefflera Arboricola Gold Capella of Dwergparapluboom

嗨,我是范妮,我想和你一起生活 !
Dit is Fanny, oorspronkelijk afkomstig uit Taiwan en ze wil graag bij jou in de woonkamer of op kantoor komen wonen. Prachtige lichtgroene blaadjes in de vorm van een hand. Weinig onderhoud nodig. Ze is echt de ideale kamerplant.

Verzorging


Fanny staat graag op een lichte standplaats zonder al te veel direct zonlicht.


In de zomer staat ze het liefst in licht vochtige grond, in de winter mag de grond tussen de gietbeurten een beetje indrogen.

Specificaties

 Zuurstofrijk  

你好 Fanny! Fanny is oorspronkelijk afkomstig uit Taiwan en vandaag een van de meest populaire kamerplanten. Door de unieke vorm van de bladeren en de hoogte wordt de plant daar ook wel de ‘dwergparapluboom’ genoemd. 

Deze groenblijvende plant komt van nature voor in hoger gelegen gebieden. Ze verdraagt dus wat koudere ruimtes, zeker in de winter kan Fannyt in een koele kamer geplaatst worden. Fanny “Gold Capella” houdt wel van een vochtige omgeving.

Plantensoort

Totale hoogte

Doorsnede pot

Kleur van de plant

Standplaats

Kind- en diervriendelijk

Bloemen

Zelf stekken mogelijk

Verzorging

Water: Fanny verbruikt matig water. In de zomer staat ze het liefst in licht vochtige grond, in de winter mag de grond tussen de gietbeurten een beetje indrogen. Ze houdt niet van teveel water, geef daarom in de zomer 1 keer per week water en in de winter om de 10 dagen.  Twijfel je? Wacht dan even met water geven. 

Zon: Fanny staat graag op een lichte standplaats zonder al te veel direct zonlicht. 3 tot 5 uur direct zonlicht per dag is voldoende. De lichtere soorten Schefflera zoals de Gold Capella staan liever op een lichtere standplaats ten opzichte van hun donkergroene soortgenoten. Ze hebben namelijke minder bladgroenkorrels in hun blad.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Fanny” te beoordelen