Over Plantiful en onze planten

Heb je een vraag over Plantiful of onze planten en producten? Op deze pagina’s lijsten we de meest voorkomende vragen en hun antwoorden voor je op.

Ben je specifiek op zoek naar vragen over de verzorging en onderhoud van vetplanten en cactussen?
Kijk dan op onze verzorgingstips-pagina.

Online shoppen is handig, snel en leuk.
Maar ondanks het feit dat we veel aandacht besteden aan onze productfotografie, beseffen we maar al te goed dat het niet altijd eenvoudig is om in te schatten hoe groot een plantje nu in werkelijkheid is.

Om onze klanten zo goed mogelijk te begeleiden in hun zoektocht naar het geschikte plantje, hebben we een pagina gemaakt waarop je alle nodige informatie kan terugvinden rond de verschillende formaten van het Plantiful aanbod.

De meeste producten die uit voorraad staan, zijn na enkele weken of maanden weer beschikbaar.

Het aanbod wisselt dan ook regelmatig af naargelang de beschikbaarheid bij onze Belgische kweker en het bijhorende seizoen.

Al kan je immers nooit genoeg succulenten in huis hebben!
Bestel alvast één van onze andere plantjes op Plantiful.be.

You can’t buy happiness but you can buy plants and that’s pretty much the same thing.

Ja! We hebben ook een virtuele “pop up store” met andere kamerplanten.

Daarnaast kan je ook vetplanten voor buiten (Sempervivum) bij ons online bestellen.

Momenteel hebben wij een divers aanbod aan succulenten beschikbaar op onze plantjes webshop.
De succulenten worden van tijd tot tijd aangepast, zodat er steeds een divers aanbod aan vetplantjes en cactussen beschikbaar is voor jou.

Ben je op zoek naar plantjes voor de inrichting van jouw kantoor, winkel of horeca zaak of heb je nood aan grotere hoeveelheden planten? Stuur dan een mailtje naar hello@plantiful.be of via de contactpagina. Dan bekijken we de mogelijkheden verder na voor jou.

Neen, spijtig genoeg niet.

Maar de Plantiful webshop is ook heel erg leuk om jouw vetplanten, cactussen en Sempervivum vetplanten voor buiten op te bestellen! We hebben zelfs een virtuele pop-up store met kamerplanten!
Dat kan op ieder moment rustig van bij jouw thuis, zodat je meteen kan nakijken welke combinatie in welke ruimte past.

Oh nee! De twee belangrijkste redenen dat succulenten en cactussen sterven of “verwelken” zijn ofwel een teveel aan waterofwel te weinig aan (zon)licht.

Lees onze verzorgingstips voor alle details!

Niet al te vaak… Gelukkig maar! ?

Voor vetplantjes, cactussen en Sempervivums telt: beter wat minder water dan te veel water.
Als je succulent kapot gaat, is de kans groter dat je hem te veel water hebt gegeven, dan dat hij te weinig water heeft gehad.

Lees er alles over op bij onze verzorgingstips

Eerder op zoek naar algemene verzorgingstips? Bekijk de algemene verzorgingstips hier.

We vinden jou ook leuk! Laten we contact houden!

Je kan ons volgen op Facebook voor tips en aanbiedingen over vetplantjes en cactussen, of op Instagram of Pinterest als je meer van plaatjes houdt.

Op het Plantiful YouTube kanaal kan je dan weer (later) allerlei leuke filmpjes terugvinden over succulenten.

En vergeet je natuurlijk niet in te schrijven op onze nieuwsbrief! Stuur ons gerust een berichtje met jouw #succulentlove op hello@plantiful.be of op onze Facebook-pagina.

Graag! Vetplanten en cactussen hebben weinig verzorging nodig en dat maakt ze ideaal om als decoratiestuk te gebruiken op bureau’s, in vergaderzalen, als winkel- of etalage-inrichting of op tafels in brasseries of restaurants.

We kunnen je ook helpen met grotere kamerplanten zoals hippe palmen, bananenbomen en olifantsoren (om maar iets te zeggen van voorbeeld).

We helpen je graag bij de keuze van de juiste plantjes en bloempotjes voor jouw interieur en omstandigheden (lichtinval etc.).  Contacteer ons via hello@plantiful.be of via de contactpagina om je project in detail te bespreken.

Neen, de vetplanten en cactussen die we verkopen op onze succulenten webshop zijn enkel geschikt voor binnen.

Wel kan je aparte vetplanten, die geschikt zijn voor buiten, online kopen op onze webshop. Je vindt ze in onze outdoor-collectie als Sempervivums.

Wil je op de hoogte blijven van het Plantiful aanbod aan succulentenvetplanten en cactussen?
Volg ons dan even op sociale media (FacebookInstagramPinterest) of schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Ja natuurlijk! De vetplantjes en cactussen zijn geschikt voor iedere locatie.

Je kantoor, woonkamer of zelfs het toilet (ja ook daar zijn ze een leuk accent in je interieur!) zijn allemaal mogelijke plaatsen voor deze planten die zeer lang groen blijven.

Let er wel op, de ene succulent heeft al wat meer (zon)licht nodig dan de andere succulent. Kijk daarom steeds goed bij de omschrijving van het product of de betreffende plant nood heeft aan direct of indirect zonlicht.

Bent je niet zeker van je keuze? Geen probleem, je kan steeds bij ons terecht met al je vragen over succulenten (vetplantjes & cactussen).

Stuur even een mailtje naar hello@plantiful.be of via de contactpagina.
We helpen je zo snel mogelijk verder!

Neen, wat betreft vetplantjes en cactussen verkopen we in principe geen losse plantjes zonder bijpassende bloempot.
De Sempervivum vetplanten voor buiten kan je wel los kopen zonder pot.

Al maken we een uitzondering voor bestellingen in grotere hoeveelheden voor bijvoorbeeld vetplantjes of cactussen voor speciale gelegenheden (huwelijksbedankjegeboortebedankje, …), inkleding van kantoren, winkels of horeca.

Je kan ons in dat geval eenvoudig contacteren via hello@plantiful.be of via de contactpagina, dan kijken we samen wat mogelijk is.

Ja dat is zeker mogelijk.
Je kan in grote aantallen bestellen voor bijvoorbeeld relatiegeschenken of speciale gelegenheden zoals geboortes of huwelijken. Meer informatie vind je op de pagina gelegenheden.

Je kan ons natuurlijk ook meteen contacteren via hello@plantiful.be of via de contactpagina, dan kijken we samen wat mogelijk is.

Good job!

De succulenten of cactussen verplanten om de 3 jaar, geeft ze nieuwe energie om verder te groeien. Als je de plantjes in een groter potje verpot hebben ze opnieuw ruimte om verder te groeien. Bloom baby bloom!

Hoe en wanneer dat moet lees je bij onze verzorgingstips.

Let op: gebruik hiervoor specifieke potgrond voor vetplanten en cactussen.

Alle vetplantjes en cactussen die we verkopen op Plantiful webshop zijn gekweekt in Belgische serres.

Voor bepaalde succulenten soorten komen de oorspronkelijke stekken soms uit het buitenland zoals Mexico of Zuid-Afrika, anderen worden dan opnieuw gestekt in België.

We halen de plantjes zelf en rechtstreeks op in de serres bij onze lokale Belgische kweker,
waar de bestelde plantjes met de hand worden geselecteerd om de beste kwaliteit te garanderen.

De verse succulenten blijven heel fris en mooi van kleur aangezien ze rechtstreeks van de kweker naar jouw thuis worden verstuurd. Geen donkere vrachtwagens voor transport naar diverse groothandels en warenhuizen in minder ideale condities.

Verder zorgen we voor een veilige verzending van jouw kostbare plantjes.
Hoe zorgen we hier juist voor?
Wel, onze plantjes worden steeds in beschermende plantencups verpakt, waardoor de cactus-stekels of de blaadjes van de succulenten worden beschermd tijdens de verzending. Hierdoor komen de plantjes onbeschadigd aan bij jouw thuis.

Wil je hier meer over lezen? Neem dan een kijkje bij FAQ Verzending.

Ja hoor! Op Plantiful.be komen er regelmatig nieuwe varianten van succulenten binnen van zodra ze volgroeid zijn in de serres van onze Belgische kweker.

Andere succulenten kunnen dan weer een tijdje uit het aanbod verdwijnen indien de plantjes tijdelijk uitgeput zijn. Wees er dus snel bij, zodat een ander niet gaat lopen met jouw favoriete plantje.

Wil je op de hoogte blijven van het Plantiful aanbod en nieuwe producten?
Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons via Instagram of Facebook om op de hoogte te blijven van het Platiful aanbod.

Vetplantjes vallen onder de plantenfamilie van succulenten.

Succulent is de meer ‘familiale’ benaming voor vetplanten. ?
‘Succulenten’ is de groepsnaam van de familie van vetplanten, waar ook cactussen toebehoren.

Succulenten, of vetplanten, zijn plantjes die het water in hun bladeren opslaan en zo veel beter en langer overleven en groen blijven dan een doorsnee (kamer)plant.

Je vraag niet beantwoord?

Is je vraag nog niet beantwoord? Aarzel niet om ons een berichtje te sturen, we helpen je graag verder.
    Of contacteer #BAS rechtstreeks

    e-mail: hello@plantiful.be Bel ons +32 14 39 74 84

    Volg ons op social