Miniplantjes en gelegenheden

Overweeg je onze kleine vetplantjes als attentie te geven bij een huwelijk, of ter vervanging van doopsuiker, of een andere gelegenheid? Bij Plantiful hebben we tal van oplossingen en ideeën hiervoor. Heel wat vragen in deze context komen regelmatig terug, we lijsten dan ook graag de meest voorkomende vragen en hun antwoorden voor je op.

Neem ook zeker een kijkje op onze gelegenheden pagina’s.

Hoe lang op voorhand moet ik de plantjes bestellen?

We hebben jouw mini plantjes vrij snel ter beschikking. Reken hiervoor op max. 3 werkdagen. Indien nodig kunnen we eventueel dezelfde werkdag de plantjes al voor je klaarzetten. Je moet de vetplantjes dus geen weken op voorhand in huis halen, en zo ben je zeker dat je je gasten of bezoekers de meest verse en groene mini plantjes kan meegeven.

We hebben wel graag dat je je bestelling minstens 2 weken op voorhand doorgeeft, zodat we zeker zijn dat we de nodige voorraden van potjes en plantjes voor jou opzij kunnen zetten en zodat jij voldoende tijd hebt om het bestelbedrag naar onze rekening over te maken.

Let op: indien je voor houten plantenlabels kiest, dan het belangrijk om rekening te houden met een langere productietijd. Hiervoor rekenen we min. 2 à 3 weken op voorhand als je gebruik wilt kunnen maken van deze leuke gepersonaliseerde houten plantenlabels.

We raden aan om een mix van vetplantjes te kiezen. Zeker bij grote hoeveelheden heeft dit een aantal voordelen:

 • Je biedt jouw gasten de mogelijkheid om hun favoriete plantje te kiezen.
 • Dit geeft ons de mogelijkheid om de mooiste mini plantjes op dat moment uit te kiezen uit de serre.
 • Het geeft een leuk en divers visueel geheel.

Heb je slechts een kleiner aantal stuks nodig? Indien gewenst kunnen we samen kijken of we de keuze kunnen beperken tot één of enkele specifieke plantjes naar keuze.

Onderstaande foto geeft je een beter idee van hoe de mini vetplantjes er uit zien. Let op, dit is slechts een greep uit het volledige aanbod. Er zijn nog veel meer diverse soorten naast onderstaande plantjes.

De mini plantjes hebben een doorsnede pot van 5,5 cm. De hoogte van de plantjes is verschillende van plantje tot plantje, maar varieert doorgaans tussen enkel centimeter tot maximum 6 à 8 cm (exclusief potje).

De kunststof potjes hebben een hoogte van 5,8 cm. De terracotta potjes hebben een hoogte van 5,9 cm, waarvan een dikkere rand van ongeveer 1,6 cm.

Neen, Je kan zelf een keuze maken. Enkel de plantjes bestellen? Of liever met bijhorend potje? Ook graag een bijhorend gepersonaliseerd plantenlabeltje voor de finishing touch? Het kan allemaal! Contacteer ons om de mogelijkheden samen te bespreken.

Je hebt hiervoor zeer veel mogelijkheden, zolang je er maar rekening mee houdt dat de ruimte beperkt is.

Welke leuke combi’s raden wij aan?

 • Babynaam
 • Babynaam + icoon/tekening
 • Een eenvoudige tekening/logo in thema van geboortekaartje
 • Naam van het koppel
 • Naam van het koppel + trouwdatum
 • Een leuke (beperkte) quote
 • Jouw logo + slogan

Het is uiteraard ook steeds mogelijk om de plantenlabels langs beide kanten te graveren, indien één zijde onvoldoende ruimte biedt om jouw boodschap over te brengen. Hou er wel rekening mee dat de prijs voor dubbelzijdige gravure hoger ligt.

Jazeker! We werken nauw samen met onze shipping partners om alle plantjes zo snel mogelijk bij je thuis te krijgen. 

 

Om voordeel te maken van het gunstig prijstarief moet je minstens 20 plantjes bestellen. Daarna maakt het niet uit of je er 21 of 650 besteld.

Ja dat is zeker mogelijk. De kunststof potjes zijn ideaal om een stickertje op te plakken. Wanneer je kiest voor de terracotta potjes, zorg dan zeker dat je stickers voldoende kleefkracht hebben zodat ze houden op het terracotta materiaal.

Ter info: de kunststof potjes hebben een hoogte van 5,8 cm.
De terracotta potjes hebben een hoogte van 5,9 cm, waarvan een dikkere rand van ongeveer 1,6 cm.
Belangrijk voor het ontwerp van je bijhorend stickertje.

Daar hoef je je geen zorgen om te maken. Van zodra de plantjes vertrekken uit de serres van onze Belgische kweker hebben ze net water gekregen. Je hoeft ze dus de eerste maand nog geen water te geven. Indien het zeer warm is binnen, kan dit iets sneller aan de orde zijn. Lees hier alls over de verzorgingstips van je plantje.

We adviseren wel om de plantjes zo dicht mogelijk bij een raam te plaatsen om voldoende zonlicht te krijgen totdat je de plantjes kan uitdelen aan je gasten en bezoekers.

Voor ieder plantje geven we trouwens ook een verzorgingskaartje mee dat je samen met het plantje kan uitdelen aan je gasten. Zo weet iedereen perfect hoe ze van jouw plantje zo lang mogelijk kunnen genieten.

Je vraag niet beantwoord?

Is je vraag nog niet beantwoord? Aarzel niet om ons een berichtje te sturen, we helpen je graag verder.
  Of contacteer #BAS rechtstreeks

  e-mail: hello@plantiful.be Bel ons +32 14 39 74 84

  Volg ons op social