Planten verzorgen

Algemene tips

Algemene verzorgingstips voor vetplanten en cactussen

Heb je vetplanten en/of cactussen in huis? Geweldige keuze wat ons betreft!
Het voordeel van deze kamerplanten is dat ze in de categorie van groenblijvende planten vallen en echte overlevers zijn. Tenminste, als je rekening houdt met enkele basisregels.

Voldoende zonlicht, niet te veel water, droge periodes (anders gaan ze rotten) en af toe extra plantenvoeding (die je trouwens hier kan kopen op Plantiful.be).

Algemene verzorgingstips voor sempervivums, vetplanten voor buiten

Sempervivums hebben eigenlijk weinig tot geen verzorging nodig. Enkel is het belangrijk dat ze voldoende zonlicht (of halfschaduw) hebben. Minstens 4 tot 6 uur zonlicht per dag. Verder moeten ze een waterdoorlaatbare pot hebben zodat alle overtollige (regen)water vlot weg kan. Extra water geven hoeft in principe niet.

Na de bloeiperiode (april tot augustus) de uitgebloeide bloemen wel even afknippen.

Alle verzorgingstips voor deze ideale terrasplant, de sempervivum, kan je hier in detail nalezen. 

Algemene verzorgingstips voor kamerplanten

Kamerplanten zijn over het algemeen zeer eenvoudig te verzorgen. Zorg dat ze in het juiste licht staan, geef ze af en toe water en misschien wat plantenvoeding. Je vindt hiernaast verzorgingstips per kamerplant.

LET OP

Zorg ervoor dat je de plastiekfolie rond je plantje verwijdert van zodra je de plantjes in ontvangst neemt. Deze folie is voorzien voor een optimale verzending met zo weinig mogelijk verlies aan aarde. Voor de plantjes is het echter belangrijk om voldoende te kunnen ademen, vandaar dat je de plastiek folie eventjes moet verwijderen.

Zorg ervoor dat je jouw plantjes na ontvangst niet meteen water geeft. Ze hebben net een lange, zware en donkere rit achter de rug, waardoor ze extra kwetsbaar zijn. Wacht dus steeds enkele weken alvorens je jouw plantje water geeft.

Zonlicht

Water geven

Klein onderhoud

Chlorophytum

Mouk

€19,00 incl. btw

Sempervivum vetplanten

Tess

24,00 incl. btw

Sempervivum vetplanten

Yara

23,00 incl. btw

Sempervivum vetplanten

Luuk

24,00 incl. btw

Sempervivum vetplanten

Daan

19,00 incl. btw

Sempervivum vetplanten

Noah

28,00 incl. btw

Sempervivum vetplanten

Liam

22,00 incl. btw

Anthurium

Kevin

45,00 incl. btw