Hoe worden plantjes verzonden?

Beschermende verpakking

Voor de opstart van onze Plantiful webshop, hebben we diverse maanden aan research gedaan naar verschillende manieren van verpakken en verzenden om deze unieke en mooie plantjes veilig en wel te verzenden.

Als je bij Plantiful.be bestelt, kan je er zeker van zijn dat we al het nodige doen om jouw plantjes onbeschadigd te laten leveren:

  • Je plantje komt onbeschadigd aan.
  • De bladeren van je vetplant, of stekels van je cactus, worden beschermd door de plantencups en extra folie, zodat ze niet kunnen afbreken.
  • De doos en de rest van je bestelling zal niet volhangen met zand, omdat we je plantenpotjes zo goed mogelijk toedekken met folie.
  • Je kan je je niet prikken aan een losse cactus in de doos, aangezien elke cactus apart in een plantencup worden verpakt.

Hoe worden de plantjes van Plantiful dan juist verzonden?

  1. We wikkelen de bovenkant van jouw plantenpotje in met folie. Zo kan er tijdens de verzending amper zand uit je potje vallen.
  2. We plaatsen je vetplantje of cactus in een speciale beschermende plantencup die jouw plantje beschermt tegen schokken. De bladeren of stekels van de plant zitten hierdoor helemaal veilig en beschermd, zodat ze niet beschadigd worden.
  3. Als de bijhorende bloempot breekbaar is, verpakken we deze uiteraard met de grootste zorg (en een hoop bubblewrap voor lekker lang knetsplezier).
  4. De plantencup, waarin jouw plantje zit, wordt samen met je gekozen bloempot voorzichtig in de Plantiful doos geplaatst en omringd (boven, onder en langs de zijkanten) met schokwerend vulmateriaal. Op deze manier zal jouw bestelling zelfs een iets te overenthousiastste pakjeskoerier overleven. ?
  5. Tot slot voorzien we de doos ook nog van de nodige waarschuwingsstickers voor een extra voorzichtige behandeling tijdens de verzending.