Klein onderhoud

Algemene tips

Moet ik af en toe water verstuiven op mijn vetplanten en cactussen?

Net zoals jij houden je vetplantjes, cactussen en overige kamerplanten al wel eens van een frisse douche. Je plantjes af en toe besproeien met wat water zorgt ervoor dat het stof van de blaadjes gaat en dat ze hun frisse kleur behouden. Daarnaast helpt het ook bij drogere lucht om je plantjes voldoende vochtig te houden.

Heb je zelf geen waterverstuiver in huis? Neem dan eens een kijkje naar de watersproeier in het Plantiful aanbod.

 

Accessoires

Design gieter

12,95 incl. btw

PS: liefst het water eventjes op kamertemperatuur laten staan, zodat het niet te fris wordt voor je plantjes. Is het daarnaast mogelijk om regenwater op kamertemperatuur te gebruiken? Dan hebben je plantjes hier een absolute voorkeur voor!

Wil je graag meer lezen over het water geven van jouw vetplanten en cactussen?
Neem dan hier een kijkje naar onze verzorgingstips.

Wat doe ik met dorre bladeren en onderhoud van vetplanten?

Bij een aantal succulenten zoals de Echeveria kunnen er tussen de bladeren een aantal afsterven. Verwijder in dit geval voorzichtig de afgestorven bladeren (trek ze los van de plant indien ze nog vast hangen). Afgestorven bladeren die aan een vetplant blijven hangen zorgen voor ziektes en rot.

Beginnen alle blaadjes van de plant slap te worden? Dan is het waarschijnlijk tijd om je succulent wat extra water te geven. Kijk eerst na of de grond voldoende droog is (lees hier meer over de best practices wat betreft water geven!).

Moet ik mijn vetplanten en cactussen plantenvoeding geven?

Extra plantenvoeding zorgt er voor dat je succulenten sterk en gezond blijven. Je geeft best enkel extra plantenvoeding in de lente en zomer. Hou je daarbij steeds aan de instructies en hoeveelheden aangegeven op de verpakking.

Opgelet: gebruik steeds speciale plantenvoeding voor vetplanten en cactussen, en niet enkel voor gewone kamerplanten. Op onze webshop kan je trouwens ook speciale plantenvoeding voor vetplanten en cactussen online kopen.

Je vetplantjes en cactussen zijn je alvast dankbaar voor al dat lekkers! 😉