Flo

Zamioculcas Zamiifolia, ZZ plant of Emerald palm

FLO IS ER! En dat zal je zien. Ze heeft karakter en uitstraling en is daarenboven nog eens een van de meest eenvoudig te onderhouden kamerplanten. Ze slaat water op in de stengels, dus vergeet jij soms water te geven, dan weet zij waar ze het moet halen.

Verzorging


Flo is niet veeleisend. Indirect zonlicht is goed, af en toe en directe zonnestraal kan ook.


Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Flo houdt niet van natte voeten.

Specificaties

  

Groen, strak, mooi en niet kapot te krijgen. Meer moet er over Flo de Zamioculcas niet gezegd worden. Deze groene kamerplant heeft opvallend regelmatige bladeren met een leerachtige structuur die zo aan een tak groeien dat ze op de veren van een vogel lijken. Zamioculcas zamiifolia komt oorspronkelijk uit Tanzania en is daar vooral te vinden op Zanzibar, aan de oostkust van Afrika. De natuurlijke omgeving van de plant bestaat uit rotsachtige grond in laaglanden of aan de voeten van hooglanden. Zamioculcas is gewend aan lange perioden zeer droog weer, afgewisseld met plensbuien. In een bui slaat de plant snel water op in zijn reservoirs, om daar weer weken, zo niet maanden op te kunnen teren.

Totale hoogte

Plantensoort

Kleur van de plant

Standplaats

,

Bloemen

Kind- en diervriendelijk

Luchtzuiverend

Zelf stekken mogelijk

Verzorging

Flo heeft geen grote verwachtingen qua licht, maar wil je haar laten groeien, zorg dan voor indirect zonlicht en een grotere pot. Flo houdt niet van kou, laat de temperatuur niet onder de 16°C komen.

De kluit mag tussen gietbeurten door een beetje indrogen en het water moet weg kunnen. Het enige waar de Zamioculcas namelijk echt niet tegen kan, is een voetbad, daar krijgt ze waterwortels van. Bah.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Flo” te beoordelen