Lorejas

Phlebodium Aureum Blue Star, Zinkvaren of Blauwvaren

Lorejas betekent dan weer deugniet of schobbejak. Niets is echter minder waar bij deze Phlebodium Aureum.  Oorspronkelijk uit het zuiden van de States en Centraal-Amerika, is deze Lorejas perfect geschikt voor de huiskamer of in dit geval klaslokaal. Lorejas komt met een kleurrijk potje, een prikker en een leuk kaartje. Uiteraard ook GRATIS geleverd.

Verzorging


Phlebodium Aureums zijn gemakkelijk qua licht. Zolang er maar geen direct zonlicht is, is alles goed.


Varens hebben het liefst een lichtvochtige grond. Controleer dus voor je water geeft of de grond niet te nat is.

Specificaties

  Zuurstofrijk  Huisdiervriendelijk

Lorejas, de Phlebodium Aureum, is waarschijnlijk het bekendste lid van de varen-familie. Je herkent hem aan de lang-gesteelde, diep ingesneden bladeren met een grijs-blauwachtige waas.

Zinkvarens zoals Lorejas zijn in feite epifyten. Dat de betekent dat de soort in de vrije natuur op de takken van bomen leeft. Ze wortelen dus niet in de volle grond. Vanwege hun bijzondere leefwijze hebben ze speciale wortels die vooral bedoeld zijn om zich aan de takken te hechten, maar toch ook  om voedsel door op te nemen.

Ze zijn te vinden van de vochtige tropische wouden van Midden-Amerika tot in de enorme moerasbossen (‘the Everglades’) in Florida, USA. Ook op Sri-Lanka zijn ze inmiddels ingeburgerd.

Totale hoogte

Plantensoort

Kleur van de plant

Standplaats

Bloemen

Kind- en diervriendelijk

Luchtzuiverend

Verzorging

Remy staat het liefst op een lichte plaats, maar niet langdurig in de felle zon. Anders verkleuren de bladeren en vallen ze af. In de winter is zonlicht echter geen probleem. Groene planten kunnen het met wat minder licht af dan de bonte soorten.

Geef lauw water, bij voorkeur regenwater. Geef het water bij voorkeur via de schotel, zodat de bladeren niet nat worden. Dompel de plant zo nu en dan. Laat de plant goed uitlekken.

Te natte potgrond veroorzaakt voetrot. Laat de grond tussen gietbeurten dus droger worden.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Lorejas” te beoordelen