Sien

Sansevieria Straight, Vrouwentongen of Wijventongen

Mijn persoonlijk favoriete Sansevieria. Minimalistisch, past in elk interieur of kantoor en heeft weinig onderhoud nodig. Sien mag bij ons komen wonen.

Verzorging


Sansevieria’s verbruiken zeer weinig water. Tijdens de winter geef je om de 2 maanden water, in de lente en de zomer om de 2 weken.


Sansevieria’s zijn niet veeleisend wat betreft zonlicht. Zorg dat ze niet te ver van het raam staat en dat is meer dan voldoende.

Specificaties

 Zuurstofrijk  

Sien en haar familie behoren tot de meest bekende kamerplanten. Iedereen kent wel iemand die een Sansevieria of vrouwentong staan heeft. Logisch ook: stylish, altijd groen, extreem gemakkelijk te onderhouden en daarenboven nog eens super luchtzuiverend. 

Sansevieria’s komen oorspronkelijk uit Afrika, Madagaskar en Zuid-Azië en dat verklaart meteen waarom ze onverwoestbaar zijn. Bij droge warmte en hete temperaturen geeft ze geen krimp. 

De Sanseveria herken je aan de stevige, puntige bladeren die rechtop uit de grond groeien. Ze zijn (grijs)groen, gestreept, gevlekt of hebben een gele rand. De opvallende bladeren zijn harde werkers. Ze krikken de luchtvochtigheid in de kamer op en dat is goed voor je huid, ogen en luchtwegen. Een Sansevieria haalt daarnaast ‘s nachts heel wat schadelijke stoffen uit de lucht; ideaal voor de slaapkamer dus!

Totale hoogte

Plantensoort

Kleur van de plant

Standplaats

,

Bloemen

Kind- en diervriendelijk

Luchtzuiverend

Zelf stekken mogelijk

Verzorging

Sansevieria’s verbruiken zeer weinig water. Twijfel je of je water moet bijgeven, kijk dan eerste even of de aarde goed droog is. Anders maak je kans op wortelrot en daar kan een Sanseviera aan doodgaan. Willen we niet. De hoeveelheid water hangt af van de grootte van de pot van je Sansevieria. Je kijkt gewoon best voor je water geeft.

In de winter, wanneer het wat kouder is, dan kan een Sansevieria gemakkelijk 6 tot 8 weken zonder water. In de groeiperiode, de lente en de zomer, geef je best een klein beetje water om de 2 weken. 

Sansevieria’s zijn niet veeleisend wat betreft zonlicht. Zorg ervoor dat ze niet te ver van het raam staan en dat is voldoende. 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sien” te beoordelen