Audrey

Ficus Benghalensis of wurgplant

Audrey is klein en knap met grote generfde bladeren en een gevlochten stam. Ze groeit geweldig snel en is een grote fan van zonlicht. Volgens de legende is Audrey de boom waaronder de Boeddha 49 dagen lang zat om verlichting te bereiken. We beloven niets, maar hou ons op de hoogte.

Verzorging


Audrey houdt van zonlicht, maar laat haar daar dan wel geleidelijk aan wennen door de plant steeds iets dichter bij het raam te zetten. Als ze eenmaal staat, houdt ze er niet van om te verhuizen.


Hou de grond vochtig. Niet overmatig begieten. Je kan Audrey om de 2 jaar verpotten, zo zal ze geleidelijk blijven groeien.

Specificaties

 Zuurstofrijk  

Geen schrik, Audrey is niet gevaarlijk! Ze dankt haar naam “wurgplant” aan de haar gedrag in de vrije natuur. Ze groeit op andere bomen, verstikt ze met haar wortels en neemt uiteindelijk hun plaats in. Gelukkig gebeurt dat niet in jouw huiskamer. Hopen we. Denk ik. 

Audrey houdt van zonlicht en van een frisse douche, af en toe besproeien met de plantenspuit vindt ze geweldig. Audrey is familie van de ficussen, dat betekent dat ze giftig is. Het melkwitte sap dat vrijkomt na snoeien kan de huid irriteren en mocht jij of een van je huisdieren ooit de blaadjes opeten, dan kan dat gevolgen hebben. Raadpleeg altijd je dokter.

Plantensoort

Totale hoogte

Doorsnede pot

Kleur van de plant

Standplaats

,

Kind- en diervriendelijk

Bloemen

Zelf stekken mogelijk

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Audrey” te beoordelen