Benji

Ficus Benjamina Exotica of Treurvijg

Je kent Benji vast. Hij woont bij vele gezinnen in de woonkamer en is daar vaak de grootste kamerplant die je vindt. Benji wordt 1,5 tot 2 m hoog en heeft honderden donkergroene blaadjes. Onze vriend heeft een fraai gedraaide stam, dat geeft hem wat extra cachet.

Verzorging


De grond van een Ficus dient altijd licht vochtig te zijn, zonder dat de plant met zijn wortels in het water staat. Het is daarom verstandig om kleine hoeveelheden water per keer te geven.


Het belangrijkste bij de standplaats is dat deze jaar in, jaar uit hetzelfde is. Verder zal een Ficus Benjamina over het algemeen het fraaist zijn op een vrij lichte plaats, uit de volle zon.

Specificaties

 Zuurstofrijk  

Geen zakdoek nodig, Benji brengt je helemaal niet aan het wenen. De naam treurvijg komt door de blaadjes die vaak naar beneden hangen en er “treurig” uitzien. Benji komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en tropisch Australië en is een van de meest voorkomende kamerplanten. 

Benji is een sterke en gemakkelijke kamerplant, maar het is niet echt een snelle groeier. Hij vormt na soms wel tientallen jaren aardige, bossige of zelfs struikachtige boompjes van maximaal een meter of drie hoog.

Plantensoort

Totale hoogte

Doorsnede pot

Kleur van de plant

Standplaats

,

Kind- en diervriendelijk

Bloemen

Zelf stekken mogelijk

Verzorging

Deze verder erg sterke plant houdt niet van verandering. Eens je een fijn plekje voor hem vindt, verzet je hem best zo weinig mogelijk.

Water: Ficus benjamina kan veel water verdragen. De grond blijft best altijd licht vochtig. Laat het dus beter niet volledig uitdrogen.

Zon: Geef Benji voldoende licht, maar uit het directe zonlicht. 

Onderhoud: Benji heeft weinig verzorging nodig. Verwijder afgestorven bladeren onderaan de plant zodat er ruimte komt voor nieuwe bladeren.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Benji” te beoordelen