Ariel

Hoya Australis of Wasbloem

Ontmoet Ariel, de “Parel van het Regenwoud”! Ariel is prachtig, sierlijk en schittert in elke interieur of kantoor. Ze heet soms ook wasbloem, of Hoya australis voor de Latinisten onder ons. Die namen dankt ze aan haar kleine, donkergroene blaadjes met een waslaagje, die ervoor zorgen dat ze echt straalt en de prachtige witte bloempjes.

Verzorging


Ariel is niet kieskeurig wat betreft zonlincht, ze staat overal even graag.


Ariel staat graag in vochtige grond, maar niet te nat.

Specificaties

 Zuurstofrijk  

Ariel is één van de meeste sierlijke kamerplanten. In de volksmond wordt de Hoya ook wel ‘wasbloem’ of ‘parel’ genoemd. Deze namen verdiende Ariel verdient door de prachtige glans van de bladeren en de vele bloemen die de plant produceert. De combinatie van deze eigenschappen zorgt ervoor dat Ariel echt een aanwinst is voor je woonkamer of kantoor.

Plantensoort

Totale hoogte

,

Doorsnede pot

,

Kleur van de plant

Standplaats

, ,

Kind- en diervriendelijk

Bloemen

Zelf stekken mogelijk

Verzorging

Zon: Qua standplaats is Ariel geen lastig type. Een plek in de halfschaduw, een lichte plaats of zelfs een mild zonnige plek: het is allemaal prima. Zorg er wel voor dat de kamerplant niet meerdere uren in direct zonlicht staat, om te voorkomen dat de bladeren verbranden.

Water: Van oorsprong groeit Ariel in het tropisch regenwoud, waar het altijd erg vochtig is. Ook als kamerplant heeft Ariel graag een continue vochtige grond. Toch is Ariel erg gevoelig voor natte voeten. De grond moet dus altijd vochtig zijn, maar niet te nat.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ariel” te beoordelen