Phil

Philodendron Laciniatum

Ola, Phil! Phil heeft interessant gevormde bladeren die doen denken aan een eikenblad, maar dan met een tropisch tintje. Hij een avontuurlijke knapperd, die graag de hoogte in gaat. Oorspronkelijk uit Venezuela, de Guyana landen en het noorden van Brazilië, groeit Phil daar graag op stammen en in de kronen van grote oerwoudreuzen. Vandaag staat hij beeldig in jouw woonkamer.

Verzorging


Vermijd direct zonlicht, vooral het felle middag zonlicht.


Een Philodendron is gevoelig voor te veel water. Geef daarom niet te vaak water.

Specificaties

 Zuurstofrijk  

Phil komt oorspronkelijk uit de tropische regenwouden van Midden en Zuid Amerika. Daar is het heerlijk vochtig en leven ze van het weinige licht dat tussen de bladeren van hoge bomen door naar beneden valt. Om voldoende licht te krijgen, klimt Phil graag in bomen met zijn luchtwortels, waarmee hij zich aan de boom vastgrijptn. Er zijn zelfs soorten die nooit op de grond leven, maar ontkiemen hoog in de boom en daar hun hele leven blijven. Het woord Philodendron komt uit het Grieks en is een samenvoeging van philo; ‘houden van’ en dendron; ‘boom’. Phil houdt dus echt van de jungle!

Phil is een bekende kamerplant die goed te verzorgen is. Hij staat het liefst op een plek in de (half)schaduw. Zorg dat de grond licht vochtig is, zonder dat de wortels in een laag water staan. Net o dat Phil zo makkelijk in onderhoud is, vin d je hem vaak in kantoren.

Plantensoort

Totale hoogte

Doorsnede pot

Kleur van de plant

Standplaats

Kind- en diervriendelijk

Bloemen

Zelf stekken mogelijk

Verzorging

Zon: Philodendron soorten gedijen prima met minder zonlicht. Vermijd direct zonlicht, vooral het felle middag zonlicht. Plaats deze kamerplanten idealiter 3-4 meter voor een raam op het noorden, of 4 meter op het oosten/westen, of 5-6 meter voor een raam op het zuiden. Deze afstanden zorgen ervoor dat de kamerplant maximaal 3 uur direct zonlicht ontvangt.

Water: De grond van een Philodendron moet in de lente en zomer licht vochtig blijven. Echter gebruikt de plant niet veel water. Een Philodendron is gevoelig voor te veel water. Geef daarom niet te vaak water. Je kunt de kamerplant opnieuw water geven zodra de grond begint op te drogen. In de winter mag de grond ongeveer een weekje droog aanvoelen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Phil” te beoordelen