Remy

Peperomia Rosso of Rattenstaart

Remy, de Peperomia Rosso of Rattenstaart, is klein en fijn, maar zeer opvallend. De prachtige, rode hartvormige bladeren steken  perfect af tegen de witte bloemstengels die op rattenstaarten lijken.  Zo weet je meteen waar Remy zijn naam haalt. Rattenstaart of niet, een must voor elk huis of kantoor.

Verzorging


Geen volle zon maar wel veel licht. Tocht vermijden. Een kamertemperatuur rond 18°C is ideaal voor deze plant.


Normaal water geven en de potgrond niet laten uitdrogen. Zorg voor voldoende luchtvochtigheid. Vermijd om water te geven op het blad.

Specificaties

 Zuurstofrijk  Huisdiervriendelijk

1 + 1 gratis

Remy, de rattenstaart is een klein sierlijk plantje dat niet hoger wordt dan zo’n 20 cm. De korte stengels zijn bedekt met hartvormige, geplooide bladeren op roze tot roodachtige bladstelen.  De crèmekleurige bloemstengels die in de nazomer gevormd worden hebben de vorm van een rattenstaart. Vandaar ook de Nederlandse naam. 

Peperomia is een behoorlijk grote plantenfamilie. Deze planten zijn vooral afkomstig uit het amazonegebied van Zuid-Amerika waar ze onder warme en schaduwrijke omstandigheden groeien.

Totale hoogte

Plantensoort

Kleur van de plant

Standplaats

, ,

Bloemen

Kind- en diervriendelijk

Luchtzuiverend

Zelf stekken mogelijk

Verzorging

Remy staat het liefst op een lichte plaats, maar niet langdurig in de felle zon. Anders verkleuren de bladeren en vallen ze af. In de winter is zonlicht echter geen probleem. Groene planten kunnen het met wat minder licht af dan de bonte soorten.

Geef lauw water, bij voorkeur regenwater. Geef het water bij voorkeur via de schotel, zodat de bladeren niet nat worden. Dompel de plant zo nu en dan. Laat de plant goed uitlekken.

Te natte potgrond veroorzaakt voetrot. Laat de grond tussen gietbeurten dus droger worden.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Remy” te beoordelen