Nouk

Chlorophytum Ocean of Graslelie

Helemaal terug van weggeweest, Nouk, onze ster uit de jaren 70 en 80. Toen had iedereen er wel ergens 1 staan. En die tijden zijn nu terug. Nouk is hip, trendy en past elk interieur of kantoor. Werkt zeer luchtzuiverend en beschikt over vele groen-witte gestreepte, rechte bladeren.

Verzorging


De Chlorophytum Ocean is een sterke plant, die gemakkelijk in de verzorging is. Plaats de plant op een lichte plek, vermijd direct zonlicht. 


Geef tijdens de groeiperiode 2 á 3 keer in de week water, in de winter volstaat 1 keer per week. Zorg ervoor dat het water niet blijft staan in de pot, zodat de wortels niet kunnen gaan rotten.

Specificaties

 Zuurstofrijk  Huisdiervriendelijk

1 + 1 gratis

Je kent Nouk zeker! De chlorophytum was ooit zeer populair, raakte nadien in de vergetelheid en is vandaag weer helemaal terug van weggeweest. 

Haar luchtzuiverende eigenschappen maken hem tot de perfecte kandidaat om de lucht in onze interieurs en kantoren te zuiveren. Zelfs bij NASA is er onderzoek verricht naar chlorophyti, de plant kan immers tot 90 % van de potentieel giftige producten in de lucht zuiveren.

Van oorsprong komt deze plant uit Zuid-Afrika, maar ondertussen al bij elke familie op bezoek geweest. De Chlorophytum Ocean kenmerkt zich door het groen-witte rechte blad.

Totale hoogte

Plantensoort

Kleur van de plant

Standplaats

, ,

Bloemen

Kind- en diervriendelijk

Luchtzuiverend

Zelf stekken mogelijk

Verzorging

Het liefst staat Nouk, de graslelie in een licht vochtige grond, maar zorg wel voor een goede afwatering, want ze wil zeker niet met de voetjes in het water staan, want dan loop je het risico dat de wortels gaan rotten. Geef in de zomer 2 á 3 keer in de week water, in de winter volstaat 1 keer in de week. Gietbeurt overgeslagen? Geen probleem, Nouk kan tegen een stootje.

Plaats Nouk bij voorkeur hoog om zo de afhangende stengels mooi tot hun recht te laten komen. De bladeren worden niet langer dan 30 à 40 cm maar de stengels kunnen meterslang worden. De vochtige omgeving van een badkamer is een uitstekende plek, maar hij doet het ook goed in onze droge en verwarmde interieurs.

De Chlorophytum Ocean is een sterke plant, die gemakkelijk in de verzorging is. Plaats de plant op een lichte plek, vermijd direct zonlicht.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Nouk” te beoordelen