Bonnie

Chlorophytum Bonnie of Graslelie

Helemaal terug van weggeweest, Bonnie, onze ster uit de jaren 70 en 80. Toen had iedereen er wel ergens 1 staan. En die tijden zijn nu terug. Bonnie is hip, trendy en past elk interieur of kantoor. Werkt zeer luchtzuiverend, beschikt voor vele groen-gelig gestreepte bladeren en een permanentje omdat de seventies en eighties in zijn.

Verzorging


De Chlorophytum Bonnie is een sterke plant, die gemakkelijk te verzorgen is. Plaats de plant op een lichte plek, vermijd direct zonlicht.


Geef tijdens de groeiperiode 2 á 3 keer in de week water, in de winter volstaat 1 keer per week. Zorg ervoor dat het water niet blijft staan in de pot, zodat de wortels niet kunnen gaan rotten.

Specificaties

Planthoogte  Zuurstofrijk  Huisdiervriendelijk

Je kent Bonnie zeker! De chlorophytum was ooit zeer populair, raakte nadien in de vergetelheid en is vandaag weer helemaal terug van weggeweest. 

Haar luchtzuiverende eigenschappen maken hem tot de perfecte kandidaat om de lucht in onze interieurs en kantoren te zuiveren. Zelfs bij NASA is er onderzoek verricht naar chlorophyti, de plant kan immers tot 90 % van de potentieel giftige producten in de lucht zuiveren.

Van oorsprong komt deze plant uit Zuid-Afrika, maar ondertussen al bij elke familie op bezoek geweest. De Chlorophytum Comosum Bonnie kenmerkt zich door het bonte en gekrulde blad. De plant kan ook (gele) bloei geven als hij wat ouder is.

Totale hoogte

Plantensoort

Kleur van de plant

Standplaats

, ,

Bloemen

Kind- en diervriendelijk

Luchtzuiverend

Zelf stekken mogelijk

Verzorging

Het liefst staat de Bonnie, de graslelie in een licht vochtige grond, maar zorg wel voor een goede afwatering, want ze wil zeker niet met de voetjes in het water staan, want dan loop je het risico dat de wortels gaan rotten. Geef in de zomer 2 á 3 keer in de week water, in de winter volstaat 1 keer in de week. Gietbeurt overgeslagen? Geen probleem, Bonnie de graslelie kan tegen een stootje.

Plaats Bonnie bij voorkeur hoog om zo de afhangende stengels mooi tot hun recht te laten komen. De bladeren worden niet langer dan 30 à 40 cm maar de stengels kunnen meterslang worden. De vochtige omgeving van een badkamer is een uitstekende plek, maar hij doet het ook goed in onze droge en verwarmde interieurs.

De Chlorophytum Bonnie is een sterke plant, die gemakkelijk in de verzorging is. Plaats de plant op een lichte plek, vermijd direct zonlicht.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bonnie” te beoordelen