Dypsi

Dypsis Lutescens - Arecapalm of Goudpalm

Dypsi is een prachtige, tropische palm die uitstekend groeit in elke huiskamer. Deze plant maakt de lucht vochtiger en is daardoor geschikt voor kantoren of woningen waar de lucht droog is. Planten kunnen maken dat je je beter voelt en maken de ruimte levendiger.

 Zuurstofrijk  

Verzorging


Zet Dypsi op een zo licht mogelijke plaats, maar vermijd directe zon.


|Dypsi houdt het meest van een gelijkmatig vochtige grond, geef haar dus niet teveel water, maar ook niet te weinig.

Dypsi ken je zeker. De Areca- of goudpalm is een vederpalm en komt van oorsprong uit de tropische regenwouden op Madagascar. Dypsi is een groeier, in de huiskamer wordt hij meestal tot zo’n 2 meter hoog. 

Een lichte, maar niet te zonnige plek is het meest geschikt voor Dypsi. ’s Winters kan hij best enkele uren vol in de zon staan, maar zomers is dat teveel van het goede en staat hij liever wat meer in de schaduw. Zorg ervoor dat Dypsi niet kouder krijgt dan 13 graden. Dypsi is niet giftig voor husidieren.

Plantensoort

Totale hoogte

Doorsnede pot

Kleur van de plant

Standplaats

Kind- en diervriendelijk

Bloemen

Zelf stekken mogelijk

Verzorging

Dypsis lutescens heeft het liefste een gelijkmatig vochtige potgrond. Zowel natte voeten als een grond die zo nu en dan volledig uitdroogt kunnen afgestraft worden met fikse bladuitval.

Geef het liefste regelmatig water, en niet te veel per keer. De plant heeft in de zomer een ruime dorst. Dat betekent ’s zomers meerdere keren per week water geven, en in de winter ongeveer half zo vaak.

De arecapalm is tamelijk ongevoelig voor verkalking van de grond, maar je kunt toch het beste onthard water of regenwater geven. Vermijd heel koud water; handwarm is het beste.

Zet Dypsis lutescens op een zo licht mogelijke plaats, maar vermijd directe zon, vooral ’s middags. Daarnaast is een hoge luchtvochtigheid vereist: beslist niet naast een hete radiator, en regelmatig sproeien in droge huiskamerlucht.

Verder heeft de areca een hekel aan koude lucht, dus tocht is het beste te vermijden. Ook beschadigen de bladeren vrij gemakkelijk als er mensen tegenaan stoten. Als de plant, zogezegd, ‘in de wandel’ staat, zal hij regelmatig bruine punten krijgen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Dypsi” te beoordelen