Patrice

Gestekte Monstera Pertusum of Gatenplant

Dit issem! De kamerplant die iedereen wil! En jullie hebben geen ongelijk. Prachtig blad, groeit bliksemsnel, weinig onderhoud, past in elk interieur. Patrice is er klaar voor!

Verzorging


Patrice houdt van een wekelijkse waterbeurt. Is de grond in de pot nog steeds nat, wacht dan een paar dagen tot die droger voelt.


Patrice gedijt prima met minder zonlicht. Vermijd direct zonlicht.

Specificaties

 Zuurstofrijk  

Iedereen kent een Monstera Deliciosa, maar wie  is die Pertusum aka “Patrice” dan? Patrice wordt gestekt, terwijl Monstera Deliciosas groeien vanuit zaad. Dat betekent dat hij al wat groter en sterker is dan zijn kleine broer. Hij is de pampers ontgroeit, zeg maar.

Patrice komt met een mosstok, zodat hij makkelijk de lucht in kan klimmen. De grote bladeren met de kenmerkende gaten zijn intens groen en zien er schitterend uit. Patrice is een beetje gevoelig voor teveel water , maar geniet graag van zijn dagelijkse portie zon. Besproei hem af en toe met een plantenspuit, de luchtwortels houden wel van wat nevel.

Plantensoort

Totale hoogte

Doorsnede pot

Kleur van de plant

Standplaats

Kind- en diervriendelijk

Bloemen

Zelf stekken mogelijk

Verzorging

Water: Patrice houdt van een wekelijkse waterbeurt. Is de grond in de pot nog steeds nat, wacht dan een paar dagen tot die droger voelt.

Sproeien: Hoe meer hoe beter. Vooral klimmende exemplaren met hun luchtwortels worden graag gesproeid. Raadzaam is om minimaal 1x per week te sproeien. Het is goed voor de vitaliteit van de plant omdat het stof verwijdert. 

Licht: Patrice gedijt prima met minder zonlicht. Vermijd direct zonlicht, vooral het felle middag zonlicht.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Patrice” te beoordelen