Manu

Strelitzia of Paradijsvogelplant

Bird of Paradise, Paradijsvogelbloem, Paradijsvogelplant, Vogelkopbloem of Strelitzia. Of Manu. Manu heeft prachtige bloemen, en is een van de meest exclusieve kamerplanten. Manu wil graag bij jou komen wonen en ik ben er bijna zeker van dat je dat niet erg vindt.

Verzorging


Manu heeft graag zoveel mogelijk licht. Plaats hem altijd voor een raam. In de winter het liefst voor een raam op het zuiden.


Manu drinkt graag veel water, maar laat hem niet met de wortels in te natte aarde staan.

Specificaties

 Zuurstofrijk  

Bird of Paradise, Paradijsvogelbloem, Paradijsvogelplant, Vogelkopbloem of Strelitzia. Of Manu.  Hij is een van de meest exclusieve bloeiende kamerplanten en komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Hij dankt zijn bijnaam aan de vorm en kleur van zijn bloemen. Deze exclusieve kamerplant behoort tot de plantenfamilie van Musaceae. Het is een kamerplant die het goed doet op een standplaats met veel licht, hierbij heeft hij wel veel water nodig. Na de bloeiperiode kan het tot wel 12 maanden duren alvorens de Manu opnieuw tot bloei komt! Ideaal voor elk interieur of kantoor.

Plantensoort

Totale hoogte

,

Doorsnede pot

Kleur van de plant

Standplaats

Kind- en diervriendelijk

Bloemen

Zelf stekken mogelijk

Verzorging

Zon: Manu heeft graag zoveel mogelijk licht. Plaats hem altijd voor een raam. In de winter het liefst voor een raam op het zuiden. Dit is een van de weinige kamerplanten die onder direct zonlicht wordt gekweekt. De Paradijsvogelbloem hoeft daarom niet te wennen aan direct zonlicht. Te weinig licht zal de bloei verminderen en veroorzaakt vaak een lelijk blad.

Plaats Manu in de winter in een koelere ruimte (zoals de slaapkamer). Dit zal de gezondheid van de plant ten goede komen.

Water: In de zomer heeft Manu veel water nodig, ongeveer zoveel dat de grond na een week net weer droog is. Voorkom echter dat de wortels in het water staan. In de winter mag de grond verder opdrogen. Geef Manu nog steeds 1x per week water, maar verminder de hoeveelheid. Dit zal de bloei in de lente stimuleren.

Sproeien is niet noodzakelijk. Het helpt wel stof van de plant te verwijderen zodat meer licht het blad kan bereiken. Hiernaast werkt een periodieke sproeibeurt preventief tegen kriebelende beestjes.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Manu” te beoordelen