Al

Ficus Elastica Burgundy of Indische rubberboom

Al  is al jaren een fenomeen in elke huiskamer. Met zijn grote, rood-bruine bladeren fleurde hij de woonkamer van je oma op, maar is sedert een paar jaar ook terug te vinden in de husikamer van vele jonge gezinnen. Al is sterk, kan tegen een stoot en is een prachtige plant om naar te kijken.

Verzorging


Al wil graag veel licht en kan in de vroege morgen en namiddag wat zon verdragen, maar niet de hele dag door direct zonlicht.


Al houdt niet van droge wortels en daarom kunt u het beste één keer per week water geven.

Specificaties

 Zuurstofrijk  

Al, onze rubberplant, heeft prachtige rood-bruine bladeren met een lederachtige structuur. Hij is een frisse en kleurrijke kamerplant die makkelijk houdbaar is, die verzot is op licht. Al is met zijn grote bladeren en zichtbare nerven erg hip en eigentijds en voelt zich thuis in zowat elk interieur. Een groot voordeel aan deze ficus is het feit dat hij zijn bladeren niet laat neervallen zoals bij sommige kleinbladige ficussen al eens gebeurt.

Plantensoort

Totale hoogte

Doorsnede pot

Kleur van de plant

Standplaats

,

Kind- en diervriendelijk

Bloemen

Zelf stekken mogelijk

Verzorging

Zon: Al wil graag veel licht en kan in de vroege morgen en namiddag wat zon verdragen, maar niet de hele dag door direct zonlicht. Zet de kamerplant in de buurt van het raam en verplaats deze zo weinig mogelijk, want daar houdt hij niet van. Vermijd dicht contact met een chauffage of open haard. In de zomer is directe middagzon op de bladeren af te raden en in de winter wil Al graag wat meer licht en zelfs zon om bladval te voorkomen.

Water: Al houdt niet van droge wortels en daarom kunt u het beste één keer per week water geven. In de zomer als het warm is heeft uw plant dorst en mag hij twee keer per week water, in de winter is 1x per week voldoende. De hoeveelheid water is afhankelijk van onder andere de temperatuur, grootte van de plant en lichtintensiteit. Er mag absoluut geen laagje water onderin de pot komen te staan.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Al” te beoordelen