Febbekak

Peperomia Rotundifolia of Zwanenkruid

Febbekak betekent “lieveling” of “iemand die bij een streepje voor heeft”, en dat is duidelijk het geval bij onze FEBBEKAK. Ze bestaat uit een Peperomia Rotundifolia of Zwanenkruid, een kleurrijk potje, een prikker en een kaartje voor de beste juf of meester. Uiteraard GRATIS geleverd.

Verzorging


Geen volle zon maar wel veel licht. Tocht vermijden. Een kamertemperatuur tussen 18°C en 24°C is ideaal voor deze plant.


Normaal water geven en pas opnieuw gieten nadat de grond droog staat. Zorg voor voldoende luchtvochtigheid. Vermijd om water te geven op het blad.

Specificaties

 Zuurstofrijk  Huisdiervriendelijk

Febbekak, aka Peperomia Rotundifolia of Zwanenkruid, is lid van de zeer grote Peperomia familie. De plant heeft veel kleine rondje blaadjes die langs de soepele stelen groeien. Deze stelen kunnen in elkaar gaan verstrengelen. Net zoals de andere Peperomias, heeft de Rotundifolia dikke, vetplant-achtige bladeren.

Van oorsprong groeit onze Febbekak in de regenwouden van Zuid-Amerika. Daar kom je hem tegen tussen rotsen, oude boomstammen en op de grond. In huis gedijt Febbekak dan ook in een vochtige en warme omgeving.

Totale hoogte

Plantensoort

Kleur van de plant

Standplaats

Bloemen

Kind- en diervriendelijk

Luchtzuiverend

Verzorging

Remy staat het liefst op een lichte plaats, maar niet langdurig in de felle zon. Anders verkleuren de bladeren en vallen ze af. In de winter is zonlicht echter geen probleem. Groene planten kunnen het met wat minder licht af dan de bonte soorten.

Geef lauw water, bij voorkeur regenwater. Geef het water bij voorkeur via de schotel, zodat de bladeren niet nat worden. Dompel de plant zo nu en dan. Laat de plant goed uitlekken.

Te natte potgrond veroorzaakt voetrot. Laat de grond tussen gietbeurten dus droger worden.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Febbekak” te beoordelen