Quinten

Ficus Cyathistipula of Afrikaanse vijgenboom

Quinten komt oorspronkelijk uit de wouden van Afrika maar kan tegenwoordig ook als kamerplant in stijlvolle interieurs worden teruggevonden! Een prachtige kamerplant met diepgroene bladeren die jaren mee kan gaan als je hem goed verzorgd.

Verzorging


Quinten wil graag veel licht en kan in de vroege morgen en namiddag wat zon verdragen, geen direct zonlicht de hele dag door.


Quinten houdt niet van natte voeten en daarom geef je hem best steeds kleine hoeveelheden water.

Specificaties

 Zuurstofrijk  

Quinten heeft mooie donkere bladeren, die prachtig afsteken bij de donkerbruine, gevlochten stam. Het is een stoere en eigentijdse kamerplant met zijn natuurlijke vorm die kleur brengt in je interieur. Laat deze binnenplant geleidelijk aan wennen aan het zonlicht en hou de potkluit vochtig.

Quinten wil graag veel licht en kan in de vroege morgen en namiddag wat zon verdragen, maar vermijd liever direct zonlicht. Hij staat graag in de buurt van het raam en wordt het liefst zo min mogelijk verplaatst. Niettegenstaande hij uit Afrika en een heet klimaat komt, vermijd Quinten liefst contact met een chauffage of open haard.

Plantensoort

Totale hoogte

Doorsnede pot

Kleur van de plant

Standplaats

,

Kind- en diervriendelijk

Bloemen

Zelf stekken mogelijk

Verzorging

Zon: Quinten wil graag veel licht en kan in de vroege morgen en namiddag wat zon verdragen, geen direct zonlicht de hele dag door. Zet hem in de buurt van het raam en verplaats deze zo weinig mogelijk, want daar houdt hij niet van. In de zomer is directe middagzon op de bladeren af te raden en in de winter wil uw Ficus graag wat meer licht en zelfs zon om bladval te voorkomen.

Water: Quinten houdt niet van natte voeten en daarom geef je hem best steeds kleine hoeveelheden water. In de zomer als het warm is, drinkt hij wat meer water en in de winter wat minder. Er mag absoluut geen laagje water onderin de pot komen te staan.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Quinten” te beoordelen