Bubbles

Monstera Obliqua 'Monkey Leaf' of groene gatenplant

Monkey Leaf, een unieke naam voor een kamerplant omdat de bladeren vaag op een apengezicht zouden lijken. Wat denk jij? Ik weet alvast dat Bubbles zo snel mogelijk in jouw woonkamer of kantoor wil komen wonen, apengezicht of niet!

Verzorging


Bubbles houdt van een wekelijkse waterbeurt. Is de grond in de pot nog steeds nat, wacht dan een paar dagen tot die droger voelt.


Monstera’s doen ook niet moeilijk als het over zonlicht gaat. Zolang ze maar niet in fel, direct zonlicht staan, is alles goed.

Specificaties

 Zuurstofrijk  

De Monstera Monkey Leaf is een echte blikvanger. Zeer gemakkelijk te verzorgen en weinig veeleisend qua strandplaats. Bubbles is waarschijnlijk de meest ideale kamer- of kantoorplant. 

Oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika, groeit de Monstera Monkey Leaf er langs de reusachtige bomen omhoog en kan hij bladeren krijgen tot wel een meter lang.

Totale hoogte

Plantensoort

Kleur van de plant

Standplaats

, ,

Bloemen

Kind- en diervriendelijk

Luchtzuiverend

Zelf stekken mogelijk

Doorsnede pot

Verzorging

Water: Monstera’s houden van een wekelijkse waterbeurt. Is de grond in de pot nog steeds nat, wacht dan een paar dagen tot die droger voelt. Je checkt best even of de grond niet te nat is door er je vinger in te stoppen. 

Sproeien: Hoe meer hoe beter. Vooral klimmende exemplaren met hun luchtwortels worden graag gesproeid. Raadzaam is om minimaal 1x per week te sproeien. Het is goed voor de vitaliteit van de plant omdat het stof verwijdert. 

Licht: Monstera’s doen ook niet moeilijk als het over zonlicht gaat. Zolang ze maar niet in fel, direct zonlicht staan, is alles goed. Het is aan te raden – maar dat geldt voor alle kamerplanten – om ze af en toe eens te draaien, zodat ze niet aan 1 kant naar het licht gaan groeien.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bubbles” te beoordelen