Richie

Pilea Peperomioides, Pannenkoekenplant of Chinese Money Plant

Richie, de retro kamerplant is terug van weggeweest! Na lang populair geweest te zijn in de jaren 70, was Richie wat op de achtergrond geraakt, maar daar is de jongste jaren flink verandering in gekomen. Richie is back, baby! 

De pannenkoekenplant, of Chinese Money plant heeft platte, ronde bladeren en doet het bijzonder goed in je huiskamer of kantoor. Geen buitensporig onderhoud nodig, wat water af en toe en Richie is tevreden. Niet slecht voor een echte planten-rockster!

Verzorging


Richie houdt van zonlicht, maar te veel is teveel. Let er dus op dat je hem tijdens dagen met felle zon een schaduwrijk plaatsje geeft. 


Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, Richie houdt niet van natte voeten. 

Specificaties

 Zuurstofrijk  Huisdiervriendelijk

1 + 1 gratis

Richie, de Pilea Peperomioides, ook gekend als de pannenkoekenplant, is een makkelijke gast in je woonkamer. Hij staat het liefst op een plek met veel indirect zonlicht en krijgt het liefst regelmatig kleine scheutjes water, zodat de grond lichtvochtig blijft. 

De pannenkoekenplant heeft een comeback gemaakt, want ook in de jaren ’70 was de plant razendpopulair. Deze retro kamerplant heeft platte, ronde bladeren en doet daardoor denken aan pannenkoekjes of aan muntjes. Oorspronkelijk komt Richie uit China, vandaar dat hij in het Engels de bijnaam Chinese Money Plant heeft.

Totale hoogte

Plantensoort

Kleur van de plant

Standplaats

Bloemen

Kind- en diervriendelijk

Luchtzuiverend

Zelf stekken mogelijk

Verzorging

Hoeveel water heeft Richie nodig? We raden aan de pannenkoekenplant iedere week een kleine hoeveelheid water te geven. Zorg ervoor dat de grond van het plantje lichtvochtig blijft. Controleer regelmatig de grond door een vinger, tot twee knokkels diep, in de grond te stoppen. Is de grond na een dag al droog, geef dan meer water. Is de grond na een week nog heel nat, geef dan minder water.

Als je de plant in een terracotta pot hebt staan, let er dan op dat de pot veel water opneemt. De grond kan hierdoor sneller opdrogen. Aan te raden is om voor een ander soort pot te kiezen of hier rekening mee te houden met het watergeven.

De Pannenkoekenplant staat graag op een zonnige standplaats, zonder te veel direct zonlicht. Let er dus op tijdens warme zomerdagen dat je de plant tijdelijk een ander plekje geeft. Dit geldt voornamelijk als de plant voor een raam op het zuiden staat. Dan kan het voor het Pannenkoekenplantje te heet worden en verschrompelen de jonge bladeren.

Als de plant te licht of te donker staat, zal je dit snel zien aan de bladeren. De bladeren kunnen geel worden en slap gaan hangen. Als dit gebeurt raden we aan een nieuw plekje uit te zoeken voor de kamerplant. Als de plant weinig nieuwe bladeren aanmaakt, kan dit een teken zijn dat de plant op een te donkere plek staat. Zet de plant dan iets dichter bij het raam.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Richie” te beoordelen