Balthazar

Aeschynanthus Japhrolepis, Schaamrood of Lipstickplant

Balthazar, onze Aeschynanthus Japhrolepis, is een weelderige, alomtegenwoordige, fris-groene hangplant met prachtige, lange, dunne takken met fijne, kleine blaadjes. Oorspronkelijk komt Balthazar uit Zuidoost-Azie waar hij in de bomen groeit, maar dat accent heeft al lang ingewisseld voor een ander. Mijn Gedacht!

Balthazar komt in potmaat 17, net zoals zijn companen Dimitri en Xavier.

Verzorging


Balthazar staat graag in de schijnwerpers, maar houdt toch het meest van indirect zonlicht, zolang het maar veel is. En lang.


Balthazar neemt graag een bad, maar dat mag niet te lang duren. Hij is zeer gevoelig voor overmatig begieten, laat daarom de potgrond tussen twee gietbeurten in opdrogen. Gebruik water op kamertemperatuur en voeg regelmatig wat plantenvoeding toe.

 

 

 

 

Specificaties

Nieuw bij Plantiful in 2021: hangplanten: hangende kamerplanten die je apart of met een hanger kunt bestellen. Kies voor Carmen (Muehlenbeckia Complexa), Bieke (een Parthenocissus Inserta of Valse Wingerd) of Pascale (een Rhipsalis Cassutha of Koraalcactus).

Wil je een maatje groter? We hebben Xavier – een Platycerium bifurcatum  of Hertshoornvaren, Balthazar – de Aeschynanthus Japhrolepis en Dimitri, een Aeschynanthus Marmoratus voor jou in de aanbieding!

Uiteraard geen hangplanten zonder hanger: kies voor de hippe lichtarmaturen  Clement, Sylvain en Dave (of kies ze allemaal met Swa), de melodieuze macramés Nicole en Hugo, die maar al te graag de show stelen, en de Woodies (WoodY, WoodII en Fenix), degelijke houten hangers die in bijna elk interieur passen.

Doorsnede pot

Binnen- of buitenplant

Totale hoogte

Inclusief sierpot

Pot kleur

, , , , ,

Pot materiaal

Kleur van de plant

Luchtzuiverend

Plantensoort

, ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Balthazar” te beoordelen