Xavier

Platycerium Bifurcatum of Hertshoornvaren

Xavier, de Platycerium Bifurcatum, ook bekend als Hertshoornvaren, dankt zijn naam aan zijn typerende gewei-vormige bladeren. Om verdamping te beperken en zoveel mogelijk vocht op te nemen via de lucht, is het blad van de hertshoornvaren bedekt met een grijswit viltig laagje. Xavier zorgt dus zelf voor zijn dagschotels, let er op dat je dit laagje dus niet wegveegt! Xavier komt in potmaat 17 cm, net zoals Balthazar en Dimitri.

Verzorging


Xavier staat het liefste op een lichte plaats waar geen direct zonlicht is. Aan de toog in een café bijvoorbeeld. Ergens voor een raam op het zuiden of in de buurt van een raam op het westen of oosten is nog beter.


Probeer geen water te geven op de bladeren maar direct op de grond, hierdoor blijft het witte laagje behouden en blijven de voetjes vochtig.

Specificaties

Nieuw bij Plantiful in 2021: hangplanten: hangende kamerplanten die je apart of met een hanger kunt bestellen. Kies voor Carmen (Muehlenbeckia Complexa), Bieke (een Parthenocissus Inserta of Valse Wingerd) of Pascale (een Rhipsalis Cassutha of Koraalcactus).

Wil je een maatje groter? We hebben Xavier – een Platycerium bifurcatum  of Hertshoornvaren, Balthazar – de Aeschynanthus Japhrolepis en Dimitri, een Aeschynanthus Marmoratus voor jou in de aanbieding!

Uiteraard geen hangplanten zonder hanger: kies voor de hippe lichtarmaturen  Clement, Sylvain en Dave (of kies ze allemaal met Swa), de melodieuze macramés Nicole en Hugo, die maar al te graag de show stelen, en de Woodies (WoodY, WoodII en Fenix), degelijke houten hangers die in bijna elk interieur passen.

Doorsnede pot

Binnen- of buitenplant

Totale hoogte

Inclusief sierpot

Pot kleur

, , , , ,

Pot materiaal

Kleur van de plant

Luchtzuiverend

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Xavier” te beoordelen