Bieke

Parthenocissus Inserta - Valse wingerd

Bieke is een klimmende en uitgestrekte houtachtige hangplant die op een wijnstok lijkt en werd in de 19e eeuw is geïntroduceerd vanuit Noord-Amerika. Ze heeft kleine vertakte ranken met kronkelende uiteinden. De bladeren zijn handvormig en zijn samengesteld uit vijf blaadjes. In het najaar durft Bieke al eens een ander kleurtje uit te proberen – dan worden de blaadjes diep bordeaux rood. Bieke heeft een potmaat van 12 cm.

Verzorging


Bieke doet het uitstekend onder vrijwel alle lichtomstandigheden. Maar alleen op een zonnige plaats krijgen de bladeren in het najaar de mooie kleuren.


Het is voor Bieke belangrijk dat de grond vochtig blijft. Geef daarom een keer week water. Is de aarde nog wat te vochtig, wacht dan nog een paar dagen.

Specificaties

Nieuw bij Plantiful in 2021: hangplanten: hangende kamerplanten die je apart of met een hanger kunt bestellen. Kies voor Carmen (Muehlenbeckia Complexa), Bieke (een Parthenocissus Inserta of Valse Wingerd) of Pascale (een Rhipsalis Cassutha of Koraalcactus).

Wil je een maatje groter? We hebben Xavier – een Platycerium bifurcatum  of Hertshoornvaren, Balthazar – de Aeschynanthus Japhrolepis en Dimitri, een Aeschynanthus Marmoratus voor jou in de aanbieding!

Uiteraard geen hangplanten zonder hanger: kies voor de hippe lichtarmaturen  Clement, Sylvain en Dave (of kies ze allemaal met Swa), de melodieuze macramés Nicole en Hugo, die maar al te graag de show stelen, en de Woodies (WoodY, WoodII en Fenix), degelijke houten hangers die in bijna elk interieur passen.

Doorsnede pot

Binnen- of buitenplant

Totale hoogte

Inclusief sierpot

Pot kleur

, , , , ,

Pot materiaal

Kleur van de plant

Luchtzuiverend

Plantensoort

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bieke” te beoordelen