Carmen

Muehlenbeckia Complexa

Met haar weelderige krullenbol is Carmen een zeer opvallende verschijning in huis. Ze is een kruipende en klimmende plant met kleine (5-20 mm) ovaalvormige blaadjes die wat leerachtig lijken. De bloemen zijn klein, staan okselstandig in korte trosjes en hebben 5 kroonblaadjes die met elkaar vergroeid zijn. Potjes zijn beschikbaar in luide kleuren, exact wat je van Carmen verwacht. Luipaardprint niet inbegrepen. Carmen heeft een potmaat van 12 cm.

Verzorging


Carmen staat het liefste op een standplaats met indirect zonlicht. Vermijd ten allen tijden directe zon, want dan zouden de blaadjes kunnen verbranden.. Indien je de plant voor een raam op het zuiden plaatst, houd dan ongeveer 3 meter afstand tot het raam. Bij een raam op het noorden, oosten of westen kan de plant wel naast het raam staan. 


Het is voor Carmen belangrijk dat de grond vochtig blijft. Geef daarom een keer week water. Is de aarde nog wat te vochtig, wacht dan nog een paar dagen.

Specificaties

Nieuw bij Plantiful in 2021: hangplanten: hangende kamerplanten die je apart of met een hanger kunt bestellen. Kies voor Carmen (Muehlenbeckia Complexa), Bieke (een Parthenocissus Inserta of Valse Wingerd) of Pascale (een Rhipsalis Cassutha of Koraalcactus).

Wil je een maatje groter? We hebben Xavier – een Platycerium bifurcatum  of Hertshoornvaren, Balthazar – de Aeschynanthus Japhrolepis en Dimitri, een Aeschynanthus Marmoratus voor jou in de aanbieding!

Uiteraard geen hangplanten zonder hanger: kies voor de hippe lichtarmaturen  Clement, Sylvain en Dave (of kies ze allemaal met Swa), de melodieuze macramés Nicole en Hugo, die maar al te graag de show stelen, en de Woodies (WoodY, WoodII en Fenix), degelijke houten hangers die in bijna elk interieur passen.

Doorsnede pot

Binnen- of buitenplant

Totale hoogte

Inclusief sierpot

Pot kleur

, , , , ,

Pot materiaal

Kleur van de plant

Luchtzuiverend

Plantensoort

Verzorging

De Muehlenbeckia heeft vanaf de lente iedere twee weken extra plantenvoeding nodig. Je kunt Universele plantenvoeding gebruiken en toevoegen aan de watergift. Het is belangrijk om enkel in de lente tot het einde van de zomer plantenvoeding te geven. Zodra je ook na de zomer extra voeding geeft kan dit schadelijk zijn voor de plant.

De Muehlenbeckia is niet de allersnelste groeier. Al raden wij wel aan om de plant eens in de twee jaar te verpotten. Voorzie de plant van nieuwe potgrond en een bloempot die minstens 20% groter is dan zijn vorige. Het zal de Muehlenbeckia goed doen!

Zoals je al gezien hebt is het blad van de Muehlenbeckia niet erg groot. Zeer luchtzuiverend is de plant dan ook zeker niet. Mocht de plant veel huidmondjes hebben, dan kan de plant door zijn bladgrootte niet op tegen echt goede luchtzuiveraars.

De Muehlenbeckia is niet giftig. Al kan het eten van de plant, door huisdieren of kinderen, altijd irritaties opwekken. Neem bij inname altijd contact op met een dokter.

De Muehlenbeckia is niet overmatig gevoelig voor ongedierte of ziektes. Mocht de plant toch last krijgen van ongedierte of ziektes. Maak dan gebruik van bestrijdingsmiddel om de ongewilde bezoekers te bestrijden.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Carmen” te beoordelen