Cactussen

We stick together

So glad I pricked you 

Cactussen rechtstreeks van de kweker. Hand-picked, speciaal voor jou!

Cactussen zijn weer helemaal hip!

Grote cactussen of kleine cactusjes, je ziet ze overal opduiken. En terecht. Deze succulent bestaat in diverse vormen en varianten, ziet er vaak spectaculair uit, en is één van de meest onderhoudsvriendelijke kamerplanten die er is.

Bij Plantiful.be kan je online cactussen kopen, met bijhorende cache-pot. De cactussen worden in speciale plantencups verzonden zodat ze onbeschadigd bij jou aankomen.

Hot
Plantiful Cactus Mix "Staaf"


Cactus Mix Dax (4st.)

 56,95
Cactus mix "bol + staaf"
Cactus mix "bol"
Cactus mix "staaf"

Zoek je eerder mini cactussen voor geboortes of andere gelegenheden?
Ontdek de mogelijkheden hier.

Verzorgingstips cactussen

De dagelijkse verzorging van een cactus kamerplant is zeer eenvoudig samen te vatten: weinig water, voldoende licht.

Geef hem niet meer dan één keer per maand water. In de herfst en winter mag je zelf een volledige droge periode inlassen. Zorg ook steeds zeker dat de wortelkluit van de cactus volledig droog is alvorens je hem een volgende keer water geeft. Anders gaan de wortels van de cactus rotten.
Een cactus heeft graag voldoende lichtinval, al kan je best vlakke zon toch ook maar beter vermijden, want daarvan kan de cactus bruine brandplekjes oplopen.

De cactussen die je online kan kopen op onze webshop zijn niet geschikt voor buiten.

Lees alles over de verzorging van je cactus op onze pagina verzorgingstips voor cactussen.

Onderhoud Succulenten - Plantiful.be

Cactus wist je datjes

  • In sommige landen worden cactussen, aangeplant in een lange rij, gebruikt als omheining, zoals wij al eens prikkeldraad gebruiken als afsluiting.
  • In Mexico worden van sommige soorten cactussen de cactusvijgen gebruikt om er een alcoholische drank van te maken. In de Benelux kan je dan weer cactusjenever kopen (al is er nergens een aanwijzing dat daarvoor echte cactussen gebruikt worden).
  • Sommige cactussen worden in bepaalde Zuiderse landen gebruikt als Hallucinogeen, een soort van drugs zeg maar. De cactussen die je online kan kopen op Plantiful.be zijn echter niet geschikt voor consumptie.
  • Er zijn tussen de 1500 en 1800 verschillende soorten cactussen. Helaas niet allemaal te koop onze webshop. 😉
  • Cactussen behoren tot de succulenten, maar niet alle succulenten zijn cactussen.

Oorsprong van cactussen

De cactus heeft zijn originele oorsprong uit Afrika, Zuid-, Midden- en Noord-Amerika. Hij komt daar zowel voor in woestijnen, als op bergen en in dalen. De cactussen van Plantiful.be worden echter in België gestekt en gekweekt. De plantjes lopen zo geen risico op beschadiging tijdens het lange transport, het is ook gewoon heel erg goed voor het milieu dat ze niet de halve wereld moeten getransporteerd worden om tot bij jou te komen.

Af en toe gebeurd het uiteraard dat onze kweker nieuwe soorten cactussen kweekt. In dit geval worden de stekken rechtstreeks ingevoerd uit landen zoals bijvoorbeeld Mexico. Zo zijn we zeker dat de cactussen zo zuiver mogelijk zijn qua soort.

Die oorsprong verklaart ook waarom de cactus zo eenvoudig in verzorging is: de plant is de ruwe omstandigheden, zoals weinig water, gewoon. Hij neemt het water in zich op, en bewaart deze ook in de stekels. Zo kan ie in extreme omstandigheden toch maanden zonder een druppel water.

Wist je trouwens dat de cactus ook in staat is om de druppels van de dauw bijvoorbeeld in zich op te nemen? Ook op die manier neemt hij het nodige vocht in zich op.

Wishlist 0
Continue Shopping
Send this to a friend