Wat? Gebroken en kapotte grafperkplantjes?

Helaas, het kan voorvallen. Je plaatste een van de 9 prachtige grafperkplantjes op een graf of naast een zerk en wanneer je terugkomt is het potje gebroken en het plantje kapot. Lees verder voor handige tips om dit te voorkomen!

Je denkt meteen: wat voor een vandalen! Maar de oorzaak is veel eenvoudiger: vorst. Niet alle potjes zijn gegarandeerd vorstvrij en vaak zie je al gebroken potjes bij de eerste vorst van het jaar. Het regent, er staat vocht tussen de pot en de ondergrond, dat water bevriest en je hebt het zitten.

Daarom kiest Plantiful voor grafperkplantjes in potten die iets duurder zijn, maar wel veel sterker dan de potjes die je in een tuincentrum koopt. Onze keramische en betonnen potten van onze grafperkplantjes zijn getest om zelfs in de meest arctische omstandigheden mooi te blijven. Normaal gezien mag er dus niets kapot gaan!

2 belangrijke tips om vorstschade te voorkomen

  1. Gebruik potje smet een drainagegat: water dat in de pot regent mag er in geen geval blijven staan. Eens het vriest wordt het water ijs en begint het uit te zetten – nefast voor je potjes.
  2. Zorg ervoor dat er altijd ruimte is tussen de pot en de ondergrond. Door de ventilatie vermijd je dat er terug water blijft staan met alle gevolgen vandien.

     

Sempervivum en meer …

Onze grafperkplantjes bestaan uit een vetplantje voor buiten, sempervivum en een keramisch of betonnen potje. Tips voor de verzorging van vetplantjes vind je op onze verzorgingspagina’s.

Uiteraard hebben we veel meer in onze winkel dan deze 9 grafperkplantjes. Naast onze vetplanten en cactussen, vind je bij Plantiful ook een nieuw aanbod kamerplanten en een groeiend gamma accessoires van potten tot interieur– en verzorgingsgessentials.

Plantiful is al meer dan 3 jaar de toonaangevende online plantenshop in Belgie.