Berry

Sedum Rubrotinctum Var Rosea

Nee, pas op! Niet bijten! Het is niet omdat de Sedum Rubrotinctum Var Rosea er uitziet als jelly beans dat ze lekker is. Wij kunnen het weten. Maar dat verhaal vertellen we wel een andere keer. Gelukkig heeft deze succulent genoeg aan haar knappe uiterlijk. De mensen mogen zeggen wat ze willen, het belangrijkste zit niet altijd van binnen. Kijk maar naar dat soms fel- en soms licht groene hart met een breed facet aan rode accenten. Dé vetplant voor wat knap karakter in huis.

Verzorging


D
e Sedum Rubrotinctum Var Rosea heeft graag veel zon. Plaats hem dus in voldoende zonlicht. Bij te weinig zonlicht zal hij zijn rode tinten verliezen.


Deze vetplant is er eentje die eigenlijk geen verzorging verlangt. Geef hem daarom maar erg zelden een scheutje water (één keer om de twee à drie maanden). Zorg dat er zeker geen water in de pot blijft staan! Laat steeds de grond volledig droog worden alvorens opnieuw water te geven. De belangrijkste reden dat deze plant kan sterven is te veel water.

Specificaties

1 + 1 gratis

Nee, pas op! Niet bijten! Het is niet omdat de Sedum Rubrotinctum Var Rosea er uitziet als jelly beans dat ze lekker is. Wij kunnen het weten. Maar dat verhaal vertellen we wel een andere keer. Gelukkig heeft deze succulent genoeg aan haar knappe uiterlijk. De mensen mogen zeggen wat ze willen, het belangrijkste zit niet altijd van binnen. Kijk maar naar dat soms fel- en soms licht groene hart met een breed facet aan rode accenten. Dé vetplant voor wat knap karakter in huis.

Deze succulent, ook wel gekend als de Jelly Bean Plant, bevat allemaal kleine staafjes/bolletjes. In de zomer, bij veel zonlicht, zal hij meer rood kleuren, in de wintermaanden zal hij eerder groen kleuren met nog enkele lichtrode overblijvende tinten. Qua uiterlijk is deze vetplant één van onze favorieten. Bovendien is hij erg eenvoudig in onderhoud.

De plant is tussen de 5cm en 10cm hoog (exclusief pot) en werd in België gekweekt.

Het plantje is beschikbaar in 2 formaten: 8,5cm of 10,5cm (doorsnede pot).

Opgelet: deze vetplant is niet geschikt voor consumptie.

Totale hoogte

Plantensoort

Kleur van de plant

Standplaats

Bloemen

Doorsnede pot

,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Berry” te beoordelen