Alice

Aloë Vera of Wonderplant

Schaafwond of insectenbeet? Zonnebrand? Het sap van de Aloe vera werkt als natuurlijk behandelmiddel! Natuurlijk kan je ook gewoon genieten van Alice, haar lange, slanke bladeren staan erg mooi in de woonkamer.

Verzorging


Een aloë heeft zeer veel zonlicht nodig.


Net zoals de meeste vetplanten heeft een aloë niet zoveel water nodig (liever te weinig dan te veel). Een flinke scheut water één keer per maand is gemiddeld genomen voldoende. Het is zeer belangrijk dat er nooit water in de kern blijft staan! Hiervan gaat de plant rotten en afsterven. Geef de planten pas opnieuw water als de grond volledig droog is.

Specificaties

1 + 1 gratis

Aloë Vera is door zijn krachtige en helende eigenschappen al sinds oudsher bekend. Met inbegrip van Cleopatra en Christopher Columbus die al over deze plant hebben geschreven. Vaak wordt de Aloë Vera “wonderplant”, “lelie van de woestijn’, of brand plant’ genoemd, net door haar genezende eigenschappen. Huid verbrand door de felle zon? Schaafwond of insectenbeet? Smeer wat van het sap op de rode plek! Het sap van de Aloe vera werkt als natuurlijk behandelmiddel!

Doorsnede pot

Verzorging

Alice vraagt maar heel weinig verzorging. Aloë vera’s kunnen goed tegen droogte en zijn niet vies van wat zonlicht. 

Geef de plant een goeie scheut water en laat dat rustig opdrogen. Zorg ervoor dat er geen water kan blijven staan in de pot, dat kan al eens vervelende gevolgen voor de wortels hebben.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Alice” te beoordelen