Mami

Rhipsalidopsis of paascactus

Mami, de paascactus is ideaal als Moederdag geschenkje. Het is een stevige plant met prachtige rode bloemen die in elk interieur een plaatsje heeft. In de lente kan ze zelfs op het balkon of op de terras.

Verzorging


Geen volle zon maar wel veel licht Gefilterd zonlicht op het warmste moment van de dag. Vermijd tocht. Wanneer de bloemknoppen zijn gevormd moet je temperatuurschommelingen en veranderingen in lichtinval of luchtvochtigheid vermijden!


Matig water geven tijdens de groeiperiode. De aarde licht vochtig houden, zonder dat ze te vochtig wordt. In de winter en na de bloei minder water geven. Gebruik geen koud en hart water!

Specificaties

Mami is een lidcactus en is het zusje van de kerstcactus (ja, die bestaat ook). Deze cactus bloeit rond Pasen. Typisch aan deze lidcactus zijn de fel rode sterbloemen. Van origine deed Mami dienst als hangplant (epifyt) in vochtige tropische gebieden. Ze is dus gewend om in de schaduw van een andere plant te groeien. Zet haar dus niet in volle zon en houd haar grond altijd licht vochtig. Ook tochtige delen van het terras vindt Mami niet aangenaam. Ook fijn om weten: wanneer de bloemen beginnen te bloeien, laat je Mami best op haar plaats staan. Doe je dat toch, dan bestaat de kans dat ze haar bloemen verliest.

Binnen- of buitenplant

,

Minimumtemperatuur

10 °C

Plantensoort

Standplaats

Totale hoogte

Doorsnede pot

Kind- en diervriendelijk

Kleurschakeringen

Groen, Rood

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Mami” te beoordelen