Lamama

Plantenbak met 3 lavendelplantjes

Op zoek naar een Moederdag cadeautje dat nog jaren meegaat? Lamama bestaat uit 3 lavendelplantjes in een kleurige,  moderne plantbak en kan je zowel binnen als buiten zetten. Misschien is Lamama wel het begin van jouw eigen kruidentuin? Speciaal voor moederdag komt Lamama met een handgeschreven kaartje met jouw tekst erop. Keuze uit 3 designs.

 

 

Verzorging


Zet de pot met lavendelplantjes  op een lekkere, zonnige plek op je balkon of terras. Lavendel is een echte zonliefhebber!


Geef, als het niet regent, 2x per week je lavendelplant water. Voel met je vinger aan de grond of de lavendel niet te nat of droog staat. Met lichte regen kan de plant alsnog uitdrogen, er komt dan weinig tot geen water in de pot. Het water komt dan alleen op de plant en niet bij de wortels. Tijdens de bloei kun je de lavendel bijvoeden.

Verder mag je uitgebloeide bloemstelen wegknippen. Door de oude bloemen te snoeien, geniet je vaak hetzelfde jaar nog van een tweede bloei!

 

Specificaties

Lavendel is een zeer gekende en veel gebruikte vaste plant. Het grijze blad is smal, harig en geurend. Lavendel bloeit van juni tot augustus met blauw-paarse, langgesteelde, sterk geurende bloemaren. Lavendel bloemetjes zijn eetbaar! Lavendel is een mooie bijenplant, d.w.z. dat veel wilde bijen, hommels en vlinders hun nectar en stuifmeel komen halen.

Doorsnede pot

Plantensoort

, , , , ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Lamama” te beoordelen