Verzorging


Geef een kerstster een warme, lichte plaats in huis. Laat de plant zeker nooit in de tocht staan, dan vallen de bladeren er direct af. De temperatuur mag in het algemeen ook niet te laag zijn, want ook dan werpt de plant haar bladeren er snel af.


Kijk eerst goed of de aarde niet te nat is vooraleer je water geeft, want Pulsch houdt niet van natte voeten. Wekelijks een klein beetje water volstaat. Let op: laat het water altijd eerst op kamertemperatuur komen vooraleer u het aan uw kerstster te drinken geeft. Haar wortels zijn namelijk zeer teer en kunnen door koud water gemakkelijk kapotgaan.

Pulsch

Euphorbia Pulcherrima of Kerstster met bijhorend potje

Pusch is dé kerstplant bij uitstek. Een Mexicaanse legende leert ons dat de arme Pepita, die geen cadeau kon kopen om op kerstnacht aan Christus te geven, enkele onkruiden in de wegberm plukte dit alen maakte er een klein boeket van. Het kind was verteld dat een nederige, maar liefdevol gegeven gift aanvaardbaar was in de ogen van God. In de kerk begon het boeket te bloeien met rode en groene bloemen en de kerkelijke gemeente beschouwde dit als een kerstwonder. Vanaf dat moment werd de kerstster in Mexico Flores de Noche Buena genoemd. Mooi toch?

9,00 incl. btw

Artikelnummer: PULSCH Categorie:

Net als alle andere planten in de wolfsmelkfamilie heeft Euphorbia pulcherrima eigenlijk geen echte bloemen, maar schijnbloemen, genaamd cyathia. Deze schijnbloemen worden omgeven door schutbladeren, en het zijn deze bladeren die bij Euphorbia pulcherrima zo prachtig gekleurd zijn. De planten komen dus technisch gezien niet in bloei, maar in schijnbloei.

Deze kerstster wordt geleverd in een keramische pot (keuze uit goud, wit of rood) en meet 25 cm hoog.

Doorsnede pot

Binnen- of buitenplant

Totale hoogte

Inclusief sierpot

Pot kleur

, ,

Pot materiaal

Kleur van de plant

Luchtzuiverend

Plantensoort

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pulsch” te beoordelen