Alfonsius

Sempervivum in een betonnen hand

23,00 incl. btw

Alfonsius bestaat uit een klassieke, betonnen pot in de vorm van een hand met daarin een sempervivum vetplantje. Alfonsius komt het best tot zijn recht op een grafzerk of in het grafperk. Alfonsius wordt uiteraard – net zoals alle andere Plantiful planten – GRATIS verzonden in België.

Opgelet: de geleverde planten kunnen afwijken van de foto. De beschikbaarheid van soorten en vormen wisselt constant. We kiezen steeds de mooiste beschikbaar op dat moment voor je uit.

OPGELET: uiterste besteldatum voor levering voor Allerheiligen: 28 oktober

Artikelnummer: ANTIQUEHANDMETPOT19 Categorieën: , ,
Plantensoort

Hoogte plant

Doorsnede pot

Pot kleur

Pot materiaal

Standplaats

,

Binnen- of buitenplant

Inclusief sierpot

Verzorging

De sempervivum planten zijn de ideale terrasplant. Ze vragen weinig verzorging en aandacht. De sempervivum vetplanten houden van een zonnig plekje. Halfschaduw vindt hij ook geen probleem. Je moet rekenen dat een sempervivum zeker een halve dag (4-6 uur) licht nodig heeft. Bij te veel schaduw krijgen de planten een grauwe kleur en fileren (lees: flets worden) ze. Je geeft ze best niet te veel water, want dan gaan ze rotten. Zorg voor een goed doorlaatbare grond. Een mengeling van stenen, kiezels en grond zijn ideaal. Je kunt ze af en toe bijmesten met vloeibare meststof. Beter nog is een traagwerkende meststof in vaste vorm. De sempervivum kan jaren in dezelfde grond & pot groeien, maar voor een optimale groei, kan je best de afgestorven bloem verwijderen.

Zet je sempervivums altijd buiten. Als ze binnen worden gehouden zullen ze snel hun kleur verliezen en fileren, wat ze zeer kwetsbaar maakt als ze dan terug buiten gezet worden.

Sempervivums zijn winterharde vetplanten voor buiten. In de periode van april tot augustus gaan ze bloeien en krijgen ze vaak een mooie bloem.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Alfonsius” te beoordelen