Mighty Joe

Musa Dwarf Cavendish - Bananenplant, bananenboom of dwergbanaan

Over drie jaar je eigen bananen in huis, in de tussentijd genieten van de tropen in huis? Dat klinkt toch té vet! De grote bladeren maken dat de plant snel een tropische indruk geven aan je interieur. Bovendien stoten de bladeren vocht uit wat zorgt voor een hogere luchtvochtigheid in de kamer waar je hem neerzet.

Verzorging


Zet de Musa op een lichte of zonnige plaats. Tijdens de winter kun je de plant in de volle zon zetten, maar ’s zomers is het beter om de plant naar een lichte plek te verplaatsen (uit direct zonlicht).


De bananenplant bestaat voor 80% uit water, en heeft dan ook veel water nodig. Zorg ervoor dat de potgrond constant vochtig is, door regelmatig kleine hoeveelheden water te geven.

Specificaties

 

Over drie jaar je eigen bananen in huis, in de tussentijd genieten van de tropen in huis. In een sierpot van de b.for collectie, een prachtige toevoeging aan ieder interieur.

Om eetbare vruchten te krijgen moet je de bloemen wel zien te bevruchten. Na drie jaar kan je de eerste bloemen verwachten. Ook al ziet het eruit als één bloem, de mannelijke en vrouwelijke bloemen komen samen voor op dezelfde plant. Omdat ze zo dicht op elkaar zitten, gebeurt de bevruchting dan ook vanzelf. Moeder natuur heeft het toch weeral mooi voor elkaar!

Plantensoort

Totale hoogte

Doorsnede pot

Kleur van de plant

Standplaats

Kind- en diervriendelijk

Bloemen

Zelf stekken mogelijk

Verzorging

Zet de Musa op een lichte of zonnige plaats. Tijdens de winter kun je de plant in de volle zon zetten, maar ’s zomers is het beter om de plant naar een lichte plek te verplaatsen (uit direct zonlicht). De hete middagzon kan namelijk leiden tot bladverbranding. Ook tijdens de winter is het beter om de plant niet direct in de volle zon te plaatsen, maar om deze hier geleidelijk aan te laten wennen. Dit doe je door de bananenplant steeds iets dichter bij het raam te plaatsen.

Als het blad geel kleurt, is dit een teken dat de plant op een te lichte plek staat. Verplaats de plant dan wat verder bij het raam vandaan. Hangen de bladeren slap? Dan kan het zijn dat de plant te weinig zonlicht krijgt. Een andere mogelijke oorzaak is dat de plant te weinig water krijgt.

Tijdens de zomer kun je de bananenplant eventueel ook naar buiten verplaatsen. Mocht je de Musa in een pot zonder drainagegat hebben gepot, zorg er dan voor dat deze onder een afdakje staat. Zo voorkom je dat er overtollig water in de pot blijft staan, waar de plant slecht tegen kan.

WATER: De bananenplant bestaat voor 80% uit water, en heeft dan ook veel water nodig. Zorg ervoor dat de potgrond constant vochtig is, door regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Zo voorkom je ook dat er een laagje water onderin de pot ontstaat. Als de Musa te weinig water krijgt, zullen de bladeren slap gaan hangen.

Gezien de tropische oorsprong heeft de bananenplant behoefte aan een hoge luchtvochtigheid. Dit houd je in stand door de plant regelmatig te besproeien met een plantenspuit. Je kunt hier het beste kalkvrij water of regenwater voor gebruiken. Wat de plant je ook in dank zal afnemen, is om hem tijdens een warme zomerbui even buiten te zetten. In het regenwater zitten namelijk vele voedingsstoffen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Mighty Joe” te beoordelen