Miniplantjes ter vervanging van doopsuiker

Miniplantjes ter vervanging van doopsuiker

In Vlaanderen hebben we de eeuwenoude traditie om suikerbonen te schenken aan vrienden en familie bij de geboorte van onze kleine spruit. De laatste jaren kent deze lekkere traditie echter een evolutie en worden er ook wel eens alternatieve geboortebedankjes gegeven zoals snoepjes, potloden of flesjes jenever en bier.

Miniplantjes die meegroeien met jouw pasgeboren kindje

Het laatste jaar is er echter een enorme opmars bezig van een nieuwe vervangende trend: miniplantjes. Kleine vetplantjes of cactusjes worden meegegeven al geboortebedankje met de bezoekers. Het voordeel aan deze vorm van attentie is dat het een blijvend geschenkje is. De plantjes houden het maanden, en mits de correcte verzorging nog veel langer uit, waardoor het een blijvende herinnering is die verder meegroeit met de groei van jouw kindje.

De populairste potjes bij de plantjes blijven uiteraard de gekende rode terracotta potjes, al zijn er ook gekleurde alternatieven mogelijk. Vooral de okergele potjes doen het in het voorjaar erg goed.

Mini cactusje in terracotta potje

Mini cactusje in gekleurde potjes

Mini vetplantjes in witte potjes

Helemaal authentiek

Wie wilt kan ervoor kiezen om een bijhorende plantenprikker te kopen. In dit houten labeltje kan dan de naam en een icoontje in lijn met het geboortekaartje gegraveerd worden. De combinatie van het plantje met het houten plantenlabel maakt het geheel helemaal authentiek.

Meer weten over mini plantjes als bedankje & aandenken bij de geboorte van jullie kindje(s)?

Download vrijblijvend onze infobrochure met prijzen of contacteer ons via het contactformulier voor een voorstel op maat.

Vermeld voor een voorstel op maat alvast het aantal stuks dat je nodig hebt (min. 20 stuks) en of je al een specifieke voorkeur hebt voor mini vetplantjes en/of cactusjes, potje en/of plantenprikkertje.

We doen daarna graag een voorstel op maat om samen met jullie de leukste mini plantjes uit te delen.

Ook voor huwelijken

Ook koppels die in het huwelijksbootje stappen hebben deze trend ondertussen ontdekt. Heel wat koppels geven hun gasten na het avondfeest maar al te graag een plantje mee ter herinnering van hun mooiste dag. De symboliek van de liefde die bij al hun vrienden en familie verder kan groeien moeten we je dan ook niet verder uitleggen. Ook bij huwelijksbedankjes kiezen koppels er vaak voor om een bijhorend houten plantenlabel te bestellen waarin hun namen en trouwdatum zijn gegraveerd.

Wil je meer te weten komen over deze trend?
Neem dan een kijkje bij de gelegenheden van Plantiful, de specialist in miniplantjes en kleine cactusjes als bedankjes bij warme gelegenheden.

Login

Lost your password?

Send this to a friend