Cactussen en vetplanten, dé trend van 2019

Cactussen en vetplanten, dé trend van 2019

Cactussen & vetplanten, dé trend van 2019!

Is het je al opgevallen? De cactus, en bij uitbreiding de vetplant, is dé trend van 2019. Ze duiken niet alleen her en der op in de Vlaamse woonkamer, ook in de decoratiewinkels kom je tal van cactusdecoraties tegen zoals schilderijen, muurstickers en keramische cactusbeeldjes.

Ideaal voor drukbezette mensen

De familie van de vetplantjes (waar de cactus technisch gezien toe behoort) zijn zeer eenvoudig in onderhoud. Je moet (mag!) ze maar één keer per maand water geven, en als je het dan toch wat langer zou vergeten dan is dat meestal geen enkel probleem. Ideaal toch?

Vetplantjes en cactussen zijn namelijk plantjes die weinig vragen en toch veel geven. Dat maakt van deze plantjes de ideale kamerplant die ook nog eens zorgt voor extra veel groen en gezelligheid in huis. Ook van snoeien moet je niet wakker liggen.

De leukste vormen, de mooiste kleuren

Vetplanten zijn een verzamelnaam voor veel diverse soorten plantjes. Eén ding hebben ze echter gemeenschappelijk: ze slagen vocht op in hun bladeren (of bij cactussen in de naalden), waardoor ze zo langer zonder water kunnen.

De Echeveria is misschien nog de meest gekende vetplant, naast de cactus, met zijn typische symmetrische bladerenrozet. Ook de Aloë (waarvan de Aloë Vera maar één soort is) behoort tot de familie, net zoals de Haworthia (harde langwerpige driehoekige vorm) en de Crassula (“boompjesvormen”).

Alle vetplanten zien het hele jaar door groen, maar velen hebben felle kleuraccenten die toch wat extra kleur in huis brengen. Wat vetplanten echter onderscheid van de klassieke kamerplant zijn hun uitzonderlijke vormen, één voor één een wonder van de natuur.

Zijn vetplantjes en cactussen ook helemaal iets voor jou?

Maak dan snel je keuze op de Plantiful webshop.
De Plantiful vetplantjes & cactussen worden met veel liefde verzorgd en verpakt.
Jouw gekozen plantjes worden hand-picked geselecteerd uit de serres van onze Belgische kweker.

Plantiful Essentials Collection

Essentials line

Kies je een vetplant of cactus uit onze Essentials collectie? Dan haal je een musthave interieur accessoire in huis dat past in elke omgeving.

Plantiful Design Collectie

Design collectie

Ben je op zoek naar een hip interieur accessoire of een stoer accent? Dan zijn deze succulenten met bijhorende designer pot zeker iets voor jou!

Plantiful Plantenboxen

Plantiful mixen

Kan je niet kiezen tussen al die mooie plantjes? Gelijk heb je! Bestel één van de combi boxen met succulenten. Want alleen is maar alleen!

Login

Lost your password?

Send this to a friend