5 keer tropisch vakantiegevoel in huis met deze planten

5 keer tropisch vakantiegevoel in huis met deze planten

De start van jouw eigen urban jungle

Ben je iemand die met de paasvakantie altijd even de zon op zoekt? Of lijkt het je maar beter geen goed idee om deze zomer eens naar een ver tropisch land te gaan door Covid-19? Dankzij Plantiful.be breng je toch dat tropische gevoel in huis, en dat voor een fractie van je vakantiekosten 😉 Deze vijf kamerplanten dragen perfect bij aan je urban jungle! De aap, die moet je zelf uithangen.

1. Mighty Joe (Bananenplant)

Over drie jaar je eigen bananen in huis, in de tussentijd genieten van de tropen in huis? Dat klinkt toch té vet! De grote bladeren maken dat de plant snel een tropische indruk geven aan je interieur. Bovendien stoten de bladeren vocht uit wat zorgt voor een hogere luchtvochtigheid in de kamer waar je hem neerzet.

2. Chunee (Olifantspoot)

Je mag Chunee ook gewoon Beaucarnea of Olifantspoot noemen. Een slurf hoef je niet te gaan zoeken, maar zeg nu zelf: de vorm van zijn stam heeft toch veel weg van een stevige olifantenpoot.
De plant komt oorspronkelijk uit Mexico en groeit daar – ‘rain or shine’ – op rotswanden en bergen. Hij slaat water op en is daardoor vergelijkbaar met vetplanten en cactussen: de poot is de wateropslag.

3. Wally (waaierpalm)

Is de vakantie nog ver af? En kijk je stiekem al uit naar die vakantie aan dat parelwitte strand met azuurblauwe zee, palmboompje op de achtergrond en coctail in de hand? Draai de rollen eens om en haal zelf zo’n palmboom in huis. Deze waaierpalm (check de bladeren en je weet waarom) is een perfecte “vakantie-sfeer-brenger” en kan je zowel binnen als buiten in de tuin neerzetten.

4. Olli (olifantsoor)

Heb je die prachtige hartvormige bladeren van deze Alocasia Zebrina al eens goed bekeken? Net de oren van een olifant. Kom je deze plant tegen in een tropisch regenwoud, dan mag je tijdens een bui gerust onder één van de bladeren komen schuilen. Zijn naam dankt deze Alocasia dan weer aan zijn gestreepte stengels. Zouden deze zebrastrepen niet perfect passen bij dat luipaardvelletje aan je haardvuur? Ik dacht het wel!

5. Juul (goudpalm)

Sit back & relax. Juul is de rust zelve. Deze Areca oftewel Goudpalm heeft het allemaal. Niet alleen is Juul erg luchtzuiverend, hij zou ook zorgen voor een goede luchtvochtigheid in huis of op kantoor. Hierdoor is hij één van de meest gezonde ontstresser der kamerplanten.
Geef je Juul voldoende zonlicht en water, dan kan hij gemakkelijk tot aan het plafond groeien. In het wild, voornamelijk in Madagascar, kunnen ze tot 10 (ja ja tien) meter hoog worden. Van een livingjungle gesproken

Send this to a friend