Aloë vetplanten

You had me at aloë 

Aloë vetplantjes rechtstreeks van de kweker. Hand-picked, speciaal voor jou!

Wanneer we Aloë zeggen, denken veel mensen direct aan een Aloë Vera. Maar dat is uiteraard slechts één van de vele varianten van de Aloë vetplantenfamilie. Naast de Aloë Vera zijn er naar onze mening vaak nog mooiere en specialere Aloë’s die je geregeld al eenz ziet opduiken. Wil je dus een leuke en originele kamerplant in huis? Overweeg dan één van onderstaande Aloë’s.

Op Plantiful.be kan je bijvoorbeeld volgende soorten van Aloë planten online kopen: de Aloë Squarosa, Aloë Longistele, Aloë Variegata en de Aloë Peglare.

Zoek je eerder mini vetplantjes voor geboortes of andere gelegenheden?
Ontdek de mogelijkheden hier.

Verzorgingstips Aloë vetplanten

De Aloë kamerplanten die je online kan kopen op Plantiful.be zijn typische voorbeelden van vetplanten, en zijn dus eenvoudig in onderhoud.

Je moet ze maar af en toe water geven en ze hebben graag voldoende (tot veel) zonlicht. Meer verlangen ze grofweg genomen niet.
Net zoals iedere succulent is de Aloë vetplant eerder gevoelig aan te veel water dan aan te weinig water. Gemiddeld genomen geef je ze maximum één keer per maand een flinke scheut water. Dat is beter dan meermaals een beetje. Het is dan ook belangrijk dat tussen elke waterbeurt de aardkluit volledig opgedroogd is, anders gaan de wortels van de Aloë plant rotten.

Lees alles over de verzorging van je Aloë’s op onze pagina verzorgingstips voor Aloë’s.

Verzorging van vetplanten & cactussen | Plantiful.be

Oorsprong van Aloë's

Planten van de Aloë familie zijn in vrije natuur enkel te vinden in Afrika, en vooral meer bepaald het zuidelijke deel van Afrika. Er zijn zo’n 400 verschillende soorten van Aloë’s.

In tegenstelling tot de Aloë vera’s, hebben de andere Aloë varianten geen medische krachten. Al raden we sowieso niet aan om daar zelf mee te experimenteren. We zouden immers graag hebben dat al onze klanten zo lang mogelijk in leven blijven. 😉
Let op: de Aloë vetplanten op Plantiful.be zijn niet geschikt voor consumptie!

Sommige Aloë’s zullen, vooral in de vrije natuur, bloeien en krijgen vaak mooie en felgekleurde bloemen.

Wishlist 0
Continue Shopping
Send this to a friend